Sudenpentu osaa päättää yhdessä ja tuntee iltahartauden rakenteen. Sudenpentu hiljentyy.

Valikko

Osallistun laumani iltahartauden suunnitteluun ja toteutukseen


Tavoite:

Sudenpentu osaa päättää yhdessä ja tuntee iltahartauden rakenteen. Sudenpentu hiljentyy.

Kuvaus:

Lauma suunnittelee ja toteuttaa yhdessä oman iltahartauden.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot Luovuus Organisointitaidot Ryhmähenki
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Akela auttaa sudenpentuja yhdessä päättämisessä. Hänen tehtävänään on huomioida laumansa sudenpentujen katsomukset. Akela antaa ideoinnin helpottamiseksi sudenpennuille esimerkiksi tekstejä, laulun sanoja tai muita vinkkejä. Hän ohjaa sudenpennut hiljentymään.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä uskon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela luettelee iltahartauteen / hiljentymiseen kuuluvia ja ei kuuluvia asioita. Sudenpennut ottavat rivissä askeleen eteenpäin, jos heidän mielestään akelan kertoma asia kuuluu iltahartauteen.

Lauma jakautuu pentueisiin tai pareihin. Jokaisen ryhmän tehtävänä on valmistella iltahartaus tulevaan laumailtaan. Akelan tehtävänä on korostaa, että hartaus saa olla juuri sellainen, kuin sudenpennut tahtovat, samantapainen kuin laumassa on ollut johtajien pitämänä tai ihan toisenlainen. Olennaista on, että sudenpennut pohtisivat, mitä he haluaisivat saada toiset sudenpennut iltahartauden aikana ajattelemaan. Akelan kannattaa kerätä sudenpentuja varten valmiiksi aiheita satukirjoista, Raamatusta, lauluista tai muusta vastaavasta. Sudenpennut valitsevat mieleisensä aiheen ja kehittävät sen ympärille lyhyen kokonaisuuden, esimerkiksi valitsemalla laulun, tekemällä aiheesta kuvaelman tai vuoropuhelun, keksimällä rukouksen tai kehittelemällä jotain sellaista toimintaa, johon muutkin voivat osallistua, esimerkiki kynttilöiden sytyttäminen tai jonkin oman asian sanominen. Myös hiljentyminen satuun tai tarinaan on hyvä hartaus. Harjoitellut hartaudet pidetään tulevissa laumailloissa vuorollaan.

Akela voi pyytää hartauden suunnitteluun ja toteutukseen apua seurakunnasta. Seurakuntien nuorisotyönohjaajat, lapsityön papit ja monet muut ovat hyviä auttamaan ja ohjaamaan sudenpentuja hartauksien suunnittelussa.

Lisää vinkki

Liite