Sudenpentu ymmärtää toisten auttamisen merkityksen.

Valikko

Teen päivän hyvän työn


Tavoite:

Sudenpentu ymmärtää toisten auttamisen merkityksen.

Kuvaus:

Sudenpentu ottaa toisten auttamisen osaksi jokapäiväistä toimintaansa. Laumaillassa sudenpentu pohtii, miten toisia voi auttaa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla Kotona
Taitoalueet Arjen taidot Kaveritaidot Palvelu Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjata sudenpentuja huomaamaan, miten toisille voi olla avuksi. Toisten auttaminen on yksi tärkeimmistä partiolaisten arvoista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä uskon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut kirjoittavat myönteisen viestin tähdenmuotoiseen korttiin. Kortissa voi lukea esimerkiksi: “Ole ylpeä itsestäsi, olet mahtava”, ”Olet tähti”, ”Olet hyvä sellaisena kun olet”. Tähtiä voi myös koristella. Tähdet ripustetaan paikkoihin, joissa muut ihmiset näkevät niitä. Lähde: Free being me.

Jokainen akela valmistaa pienen helmikorun. Helmissä voi lukea vaikkapa ORJH “Olen rakastava ja huolehtivainen” tai Olen kiva kaveri. Kun johtaja huomaa, että joku ryhmässä tekee jotakin ystävällistä, johtaja antaa korun hiljaa tälle henkilölle. Korun saaja antaa korun eteenpäin, kun hän huomaa jonkun toisen tekevän jotakin hyvää. Lähde: Free being me

Lauma leipoo esimerkiksi muffineja tai pipareita. Leivokset voidaan tehdä tarvittaessa etukäteen ja esimerkiksi pakastaa. Akela kertoo sudenpennuille, että tarkoituksena on antaa muffinit ohikulkijoille. Lauma miettii etukäteen, minkälaisia ajatuksia se ohikulkijoissa herättää. Iloa? Vihaisuutta? Yllättyneisyyttä? Tai yrittävätkö ihmiset antaa laumalle rahaa? Keskustelun jälkeen lauma lähtee kaupungille. Kun muffinit tai aika loppuu, lauma palaa kololle. Illan päätöksenä on hyvä miettiä, miten herkkujen tarjoaminen sujui, miten ihmiset suhtautuivat ja miltä se tuntui. Lähde: Scouterna

Hyvän puhumisen taito. Sudenpennut harjoittelevat hyvän tunnelman ylläpitoa ryhmässä. Akelan avustuksella useamman kokouksen aikana sudenpennut opettelevat kiittämään ja tunnistamaan tilanteet, joissa on hyvä kiittää, kannustaa tai kehua kaveria.

Sudenpennut askartelevat laumalle erilaisia tsemppikortteja. Ne voivat olla esimerkiksi kiitoskukkasia, kehuviestejä ja kannustuskortteja, jotka ovat kaikkien käytettävissä hyvän asian näkyväksi tekemiseksi joka laumakerralla.

Lisää vinkki

Liite