Sudenpentu ymmärtää toisten auttamisen merkityksen.

Valikko

Teen päivän hyvän työn


Tavoite:

Sudenpentu ymmärtää toisten auttamisen merkityksen.

Kuvaus:

Sudenpentu ottaa toisten auttamisen osaksi jokapäiväistä toimintaansa. Laumaillassa sudenpentu pohtii, miten toisia voi auttaa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla Kotona
Taitoalueet Arjen taidot Kaveritaidot Palvelu Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjata sudenpentuja huomaamaan, miten toisille voi olla avuksi. Toisten auttaminen on yksi tärkeimmistä partiolaisten arvoista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä uskon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut pohtivat yhdessä, mitä hyvät työt ovat ja kuinka niitä voisi tehdä. Lauma sopii yhdessä, että ennen seuraavaa kokousta jokainen tekee hyviä töitä. Hyviä töitä ovat esimerkiksi oven avaaminen, äidin auttaminen, oman huoneen siivoaminen ja tervehtiminen. Seuraavassa koloillassa käydään läpi onnistuneita palveluksia. Millaisia hyviä töitä tehtiin? Ilahduttivatko ne toisia? Tuliko myös itselle hyvä mieli?

Hyvien töiden pussi. Sudenpennut miettivät hyviä töitä ja ilahduttamistapoja. Ne kirjoitetaan paperilapuille ja sujautetaan pussiin. Jokainen pentu poimii iltapiirissä pussista lapun itselleen ja toteuttaa sen hyvän työn seuraavan viikon aikana aina kun voi. Hyvien töiden pussia voidaan käyttää useamman kerran.

Sudenpennut askartelevat itselleen Hyvä työ -kortit. Kortteihin merkitään esimerkiksi jokainen viikonpäivä ja jätetään tilaa kirjoittaa tai piirtää, minkä hyvän teon kyseisenä viikonpäivänä teki. Seuraavassa laumaillassa kortit otetaan esiin ja vertaillaan, millaisia töitä jokainen on ennättänyt tehdä.

Sudenpennut kirjoittavat myönteisen viestin tähdenmuotoiseen korttiin. Kortissa voi lukea esimerkiksi: “Ole ylpeä itsestäsi, olet mahtava”, ”Olet tähti”, ”Olet hyvä sellaisena kun olet”. Tähtiä voi myös koristella. Tähdet ripustetaan paikkoihin, joissa muut ihmiset näkevät niitä. Lähde: Free being me.

Jokainen akela valmistaa pienen helmikorun. Helmissä voi lukea vaikkapa ORJH “Olen rakastava ja huolehtivainen” tai Olen kiva kaveri. Kun johtaja huomaa, että joku ryhmässä tekee jotakin ystävällistä, johtaja antaa korun hiljaa tälle henkilölle. Korun saaja antaa korun eteenpäin, kun hän huomaa jonkun toisen tekevän jotakin hyvää. Lähde: Free being me

Lauma leipoo esimerkiksi muffineja tai pipareita. Leivokset voidaan tehdä tarvittaessa etukäteen ja esimerkiksi pakastaa. Akela kertoo sudenpennuille, että tarkoituksena on antaa muffinit ohikulkijoille. Lauma miettii etukäteen, minkälaisia ajatuksia se ohikulkijoissa herättää. Iloa? Vihaisuutta? Yllättyneisyyttä? Tai yrittävätkö ihmiset antaa laumalle rahaa? Keskustelun jälkeen lauma lähtee kaupungille. Kun muffinit tai aika loppuu, lauma palaa kololle. Illan päätöksenä on hyvä miettiä, miten herkkujen tarjoaminen sujui, miten ihmiset suhtautuivat ja miltä se tuntui. Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite