Sudenpentu tutustuu lähikirkkoonsa.

Valikko

Tutustun lähikirkkoon


Tavoite:

Sudenpentu tutustuu lähikirkkoonsa.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu lähikirkkoonsa ja tietää, millainen kirkko on sisältä päin ja minkälaisia toimintaa siellä on.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Katsomustaidot Suomalainen kulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on sopia vierailusta etukäteen. Kirkon henkilökunta tullee mielellään esittelemään rakennusta ja sen toimintaa. Jos laumassa on monen uskontokunnan jäseniä, voi lauma vierailla kaikkien lähikirkoissa tai seurakunnissa. Jos kirkko ei sijaitse kolon lähistöllä, on akelan muistettava sopia huoltajien kanssa kirkkokyydeistä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä uskon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Valokuvasuunnistus. Akela käy etukäteen ottamassa kuvia kirkon eri yksityiskohdista. Hän järjestää kuvat radan muotoon, eli yhdestä paikasta löytyvä valokuva antaa vihjeen seuravasta paikasta ja niin edelleen. Viimeiselle rastille akela voi halutessaan sijoittaa jonkin aarteen, esimerkiksi tikkarit, sudenpentujen löydettäväksi.

Akela tai seurakunnan työntekijä voi valmistella sudenpennuille etukäteen pienen tehtävävihon tai joukon tehtäviä kyseisestä kirkosta. Kirkosta voidaan esimerkiksi etsiä symboleja (vihkiristi, laiva, kynttilä), sen urkupillien määrä voidaan laskea, alttaritaulun kuvitusta voidaan pohtia, istumapaikkojen lukumäärä laskea ja niin edelleen.

Tehtävärata. Sudenpentujen tehtävänä on arvoitusten avulla löytää seuraava kohde. Kastemaljasta voi laittaa esimerkiksi tällaisen arvoituksen: Siellä onpi pyhää vettä, jota valellaan päälle että, pääsee mukaan seurakuntaan, joskus jumalan valtakuntaan. Vastaavasti kanttorin penkkiin viittaava vihje voi olla seuraavanlainen: On tunnelma joskus jopa villi, kun kirkossa soi suuri pilli. Musiikkia on syntymässä, kun kanttori istuu tässä.

Vierailun kotikirkkoon voi yhdistää hyvin myös johonkin lippukunnan tai seurakunnan kirkolliseen tilaisuuteen. Lauma voi tulla kirkkoon etukäteen ja hoitaa tilaisuudessa jonkin tehtävän. Sudenpennut voivat lukea tilaisuudessa Raamatun tekstejä, kerätä kolehdin, toimia esilaulajina tai laulaa jonkin lauluesityksen tai ojentaa sisääntulijoille virsikirjoja tai tilaisuuden ohjelmia.

Lisää vinkki

Liite