Sudenpentu tietää vähintään yhden Raamatun kertomuksen. Hän tuntee kristillistä kulttuuria.

Valikko

Tutustun Raamatun kertomukseen


Tavoite:

Sudenpentu tietää vähintään yhden Raamatun kertomuksen. Hän tuntee kristillistä kulttuuria.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu johonkin Raamatun kertomukseen näyttelemällä, piirtämällä tai lukemalla.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Katsomustaidot Luovuus
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on poimia Raamatusta sudenpennuille sopivia kertomuksia. Akelan tehtävänä on kuunnella sudenpentujen Raamatun kertomuksiin liittyvät kysymykset. Jos akelasta tuntuu, että kysymykset ovat hänelle liian haastavia tai hän ei halua kertoa omaa katsantoaan, voi paikalle pyytää mukaan myös jonkun seurakunnan työntekijän.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä uskon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela valitsee sudenpennuille valmiiksi muutamia Raamatunkohtia. Sudenpentujen tehtävänä on valmistaa näytelmä tai nukketeatteriesitys kyseisestä kohdasta. Akela varaa paikalle myös rekvisiittaa, jonka avulla sudenpentujen on helpompi rakentaa oma esityksensä. Hyviä kohtia sudenpentuikäisten näytelmile Raamatussa ovat esimerkiksi: - Maailman luominen (1.Moos.1:1-31) - Joona valaan vatsassa (Joon.1:4-2:11) - Daniel leijonien luolassa (Dan.6:4-24) - Laupias samarialainen (Luuk.10:30) - Tuhlaajapoika (Luuk.15:11) - Jeesus ja Sakkeus (Luuk.19:1-10)

Lauma katsoo jonkin Raamatun kertomuksista lego-versiona netistä. Sudenpentujen tehtävänä on esimerkin innoittamana rakentaa oma versionsa joko samasta tai jostakin toisesta Raamatun kertomuksesta. Akelan tehtävänä on varata paikalle riittävästi legopalikoita.

Lauma lukee sananlaskuja Raamatusta. Sudenpennut pohtivat, mitä ne tarkoittavat. Tutuimpia sananlaskuja voi esittää pantomiimina ja antaa muiden arvailla, mistä sananlaskusta on kyse.

Akela lukee sudenpennuille jonkin kertomuksen Raamatusta. Sudenpentujen tehtävänä on piirtää sarjakuva kyseisestä kertomuksesta.

Lisää vinkki

Liite