Sudenpentu tutustuu uskonnollisen yhteisön kokoontumispaikkaan.

Valikko

Tutustun uskonnollisen yhteisön kokoontumispaikkaan


Tavoite:

Sudenpentu tutustuu uskonnollisen yhteisön kokoontumispaikkaan.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu uskonnollisen yhteisön kokoontumispaikkaan ja tietää, millainen se on sisältä päin ja minkälaista toimintaa siellä on.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Katsomustaidot Suomalainen kulttuuri
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on sopia vierailusta etukäteen. Jos vierailukohde ei sijaitse kolon lähistöllä, on akelan muistettava sopia huoltajien kanssa yhteiskyydeistä. Huoltajilta pitää varmistaa se, että vierailu on ok vanhemmille. Vierailu ei sisällä uskonnonharjoittamista, jolloin se on avoin kaikille.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä uskon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela tai lauma pyytää paikan esittelyn sen edustajalta. Jos lapset tai partiotoiminta ei ole esittäjälle tuttua, on hänelle hyvä kertoa etukäteen, että sudenpennuille tehtävässä esittelyssä on hyvä olla mukana toimintaa.

Jos ryhmän taustayhteisönä on seurakunta, kutsuu lauma seurakunnan työntekijän mukaan. Seurakunnan työntekijän johdolla lauma tekee kirkkoseikkailun kirkkoon.

Lauma keskustelee omista kokemuksistaan erilaisissa uskonnollisissa rakennuksissa. Tämä keskustelu sopii hyvin iltahiljentymiseksi tai alustukseksi lauman vierailulle.

Vierailun kotikirkkoon voi yhdistää hyvin myös johonkin lippukunnan tai seurakunnan kirkolliseen tilaisuuteen. Lauma voi tulla kirkkoon etukäteen ja hoitaa tilaisuudessa jonkin tehtävän. Sudenpennut voivat lukea tilaisuudessa Raamatun tekstejä, kerätä kolehdin, toimia esilaulajina tai laulaa jonkin lauluesityksen tai ojentaa sisääntulijoille virsikirjoja tai tilaisuuden ohjelmia.

Akela tai seurakunnan työntekijä voi valmistella sudenpennuille etukäteen pienen tehtävävihon tai joukon tehtäviä kyseisestä kirkosta. Kirkosta voidaan esimerkiksi etsiä symboleja (vihkiristi, laiva, kynttilä), sen urkupillien määrä voidaan laskea, alttaritaulun kuvitusta voidaan pohtia, istumapaikkojen lukumäärä laskea ja niin edelleen.

Tehtävärata. Sudenpentujen tehtävänä on arvoitusten avulla löytää seuraava kohde. Kastemaljasta voi laittaa esimerkiksi tällaisen arvoituksen: Siellä onpi pyhää vettä, jota valellaan päälle että, pääsee mukaan seurakuntaan, joskus jumalan valtakuntaan. Vastaavasti kanttorin penkkiin viittaava vihje voi olla seuraavanlainen: On tunnelma joskus jopa villi, kun kirkossa soi suuri pilli. Musiikkia on syntymässä, kun kanttori istuu tässä.

Valokuvasuunnistus. Akela käy etukäteen ottamassa kuvia kirkon eri yksityiskohdista. Hän järjestää kuvat radan muotoon, eli yhdestä paikasta löytyvä valokuva antaa vihjeen seuravasta paikasta ja niin edelleen. Viimeiselle rastille akela voi halutessaan sijoittaa jonkin aarteen, esimerkiksi tikkarit, sudenpentujen löydettäväksi.

Lisää vinkki

Liite