Sudenpentu tietää oman katsomuksensa tärkeimmät juhlat. Hän ymmärtää, että iso osa Suomen kansallisista juhlista perustuu kristillisen kirkkovuoden pyhiin.

Valikko

Tutustun uskontojen tärkeisiin juhliin ja tapahtumiin


Tavoite:

Sudenpentu tietää oman katsomuksensa tärkeimmät juhlat. Hän ymmärtää, että iso osa Suomen kansallisista juhlista perustuu kristillisen kirkkovuoden pyhiin.

Kuvaus:

Sudenpentu tuntee uskontonsa ja kulttuurinsa tärkeimmät juhlat. Hän harjoittelee sijoittamaan ne kalenteriin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Katsomustaidot Suomalainen kulttuuri
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on selvittää juhlapäivien ajankohdat ja sisällöt. Hän varaa paikalle aktiviteetin toteutuksessa tarvittavat välineet.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä uskon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma kokoaan yhteisen monikulttuurisen juhlakalenterin. Tämä aktiviteetti sopii tehtäväksi mainiosti erityisesti silloin, jos lauma on monikulttuurinen ja lapset tulevat eri uskonnoista.

Sudenpennut esittelevät kotoa tuomien kuvien avulla, millaisia juhlia (uskonnollisia, katsomuksellisia tai kulttuurisia) heidän perheessään vietetään.

Lauma tutustuu toisten uskontojen juhliin. Miten vietetään ramadanin päättymisjuhlaa, id al Fitr tai uhrijuhlaa, id al Adha (islam)? Diwalia, Holia (hindulaisuus)? Vesakia, Ullambaa (buddhalaisuus)? Hanukaa tai Purim-juhlaa (juutalaisuus)?

Päiväkodeissa ja kouluissa vietetään usein suomalaisessa kalenterissa olevia erilaisia vuosikiertoon liittyviä kulttuurisia ja kristilliseen (luterilaisuus) kirkkovuoteen (esim. pyhäinpäivä, joulu, pääsiäinen) liittyviä juhlia. Miten näitä juhlia vietetään? Millainen sisältö juhlille annetaan? Millaisia juhlien sisältöjä uskonnoton perhe antaa erilaisille kalenterivuoden juhlille? Sudenpennut esittelevät luokkansa ja perheensä tapoja eri juhlien yhteydessä. Akelan tehtävänä on tuoda esille, että missään juhlassa ei ole oikeaa tai väärää viettämistapaa.

Lisää vinkki

Liite