Sudenpentu tietää vähintään yhden kertomuksen uskontonsa pyhästä kirjasta. Hän tuntee uskontonsa kulttuuria.

Valikko

Tutustun uskontoni pyhän kirjan kertomukseen


Tavoite:

Sudenpentu tietää vähintään yhden kertomuksen uskontonsa pyhästä kirjasta. Hän tuntee uskontonsa kulttuuria.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu johonkin uskontonsa pyhän kirjan kertomukseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Katsomustaidot Luovuus
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on poimia Raamatusta sudenpennuille sopivia kertomuksia. Akelan tehtävänä on kuunnella sudenpentujen Raamatun kertomuksiin liittyvät kysymykset. Jos akelasta tuntuu, että kysymykset ovat hänelle liian haastavia tai hän ei halua kertoa omaa katsantoaan, voi paikalle pyytää mukaan myös jonkun seurakunnan työntekijän.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä uskon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Monikulttuurinen lauma voi tutustua kaikkien edustettujen uskontojen kertomuksiin, esimerkiksi yhteen jokaisesta. Uskonnottomat voivat kertoa, mitä heille on opetettu esim. maailman syntymisetä tai toisten ihmisten kohtelemisesta. Akela voi antaa tehtävän tuoda kokoukseen mukana oman uskonnon pyhästä kirjasta nouseva kertomus tai uskonnottomilla vastaus annettuun kysymykseen.

Sudenpentu haastattelee huoltajiaan, isovanhempiaan tai muita läheisiä aikuisia elämän suurista kysymyksistä. Kysymykset voivat olla esimerkiksi: Mikä on elämän tarkoitus? Miksi olen sellainen kuin olen? Mitä on kuoleman jälkeen? Sudenpennut voivat miettiä kysymykset yhdessä etukäteen ja kirjoittaa ne paperille itselleen muistiin. Akelan kannattaa vinkata ryhmän jäsenten huoltajille, että tällainen kysely on tulossa.

Akela kerää etukäteen iltahiljentymisiä varten erilaisia esineitä, jotka liittyvät eri uskontojen kertomuksiin. Omalla vuorollaan nokkapentu valitsee esineistä mieleisensä. Nokkapennun ja akelan johdolla lauma käy yhdessä lävitse, mitä esine kertoo.

Lauma tutustuu uskonnon pyhän kirjan kertomukseen näyttelemällä, piirtämällä tai lukemalla.

Lauma katsoo jonkin Raamatun kertomuksista lego-versiona netistä. Sudenpentujen tehtävänä on esimerkin innoittamana rakentaa oma versionsa joko samasta tai jostakin toisesta Raamatun kertomuksesta. Akelan tehtävänä on varata paikalle riittävästi legopalikoita.

Lauma lukee sananlaskuja Raamatusta. Sudenpennut pohtivat, mitä ne tarkoittavat. Tutuimpia sananlaskuja voi esittää pantomiimina ja antaa muiden arvailla, mistä sananlaskusta on kyse.

Akela lukee sudenpennuille jonkin kertomuksen Raamatusta. Sudenpentujen tehtävänä on piirtää sarjakuva kyseisestä kertomuksesta.

Akela valitsee sudenpennuille valmiiksi muutamia Raamatunkohtia. Sudenpentujen tehtävänä on valmistaa näytelmä tai nukketeatteriesitys kyseisestä kohdasta. Akela varaa paikalle myös rekvisiittaa, jonka avulla sudenpentujen on helpompi rakentaa oma esityksensä. Hyviä kohtia sudenpentuikäisten näytelmile Raamatussa ovat esimerkiksi: - Maailman luominen (1.Moos.1:1-31) - Joona valaan vatsassa (Joon.1:4-2:11) - Daniel leijonien luolassa (Dan.6:4-24) - Laupias samarialainen (Luuk.10:30) - Tuhlaajapoika (Luuk.15:11) - Jeesus ja Sakkeus (Luuk.19:1-10)

Lisää vinkki

Liite