Sudenpentu osaa käyttää puukkoa turvallisesti.

Valikko

Käytän turvallisesti puukkoa


Tavoite:

Sudenpentu osaa käyttää puukkoa turvallisesti.

Kuvaus:

Sudenpentu harjoittelee puukon kuljettamista, ojentamista ja käyttöä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kädentaidot Turvallisuus
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Akela hankkii paikalle tarvittavat veistelymateriaalit sekä ensiaputarvikkeet. Hän ohjaa sudenpentuja puukon oikeaoppisessa ja turvalisessa käytössä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Rakentelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut veistelevät nimilappuja. Jokainen tarvitsee noin 10 cm pitkän kepin. Sudenpentu poistaa kaarnan ja pyöristää päät. Akelan avulla sudenpentu poraa keppiin reiän, jonka läpi hän puijottaa narun. Sudenpentu joko kirjoittaa tai polttaa polttokynällä nimensä keppiin. Lähde: DDS

Sudenpentu veistelee tontun 2-4 cm paksusta oksapalasta. Hän veistelee tontulle terävän myssyn ja sileät kasvot. Muuten kaarnan voi jättää oksaan vaatteiksi. Kasvoihin sudenpentu voi piirtää silmät, nenän ja suun tussilla. Jos tontusta haluaa jouluisen, voi tonttulakin maalata pulloväreillä punaiseksi. Lähde: Norges speiderforbund

Sudenpennut veistävät itselleen voiveitset. Valmiit veitset voidaan antaa myös lahjaksi. Akela hankkii veistelyä varten sopivan oksatonta puuta, jotta veistely onnistuu helpohkosti.

Lauma tekee kaarnaveneitä. Kukin sudenpentu saa itse suunniitella ja toteuttaa oman veneensä. Kun veneet ovat valmiit, etsitään kolon tai kämpän läheltä paikka veneenuitolle.

Lauma käy ensin yhdessä lävitse puukon turvallisen käytön. Veistelyn harjoittelu aloitetaan sytykkeiden valmistamisella. Tämän jälkeen jokainen vuolee itselleen sopivan tikun makkaran, vaahtokarkin tai tikkupullan paistoa varten. Akela varaa paikalle sopivaa paistettavaa.

Lisää vinkki

Liite