Sudenpentu osaa käyttää ruuvimeisseliä ja vasaraa turvallisesti.

Valikko

Ruuvaan ja naulaan


Tavoite:

Sudenpentu osaa käyttää ruuvimeisseliä ja vasaraa turvallisesti.

Kuvaus:

Sudenpennut harjoittelevat käyttämään vasaraa ja ruuvimeisseliä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kädentaidot Turvallisuus
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela varaa paikalle tarvittavat työkalut ja rakentelumateriaalit sekä ensiapuvälineet. Akela ohjaa työkalujen turvallisessa ja oikeaoppisessa käytössä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Rakentelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma toteuttaa taidekisan. Jokainen sudenpentu tekee oman taideteoksen käyttämällä puutavaraa sekä ruuvaus- ja naulausvälineitä. Kun työt ovat valmiit, asetetaan ne näytille esimerkiksi kololle.

Lauma tekee tauluja. Lautaan piirretään halutun aiheen kuva lyijykynällä. Kun kuva on valmis, naulataan työhön nauloja piirroksen mukaisesti. Kun naulat on naulattu, kieputetaan eri värisiä villa- tai puuvillalankoja naulojen ympäri. Lopuksi taulun taakse voi kiinnittää kiinnityskoukun.

Akela näyttää oikeaoppisen tavan käyttää vasaraa ja ruuvimeisseliä, myös naulojen ja ruuvien poisottamiseen. Jokainen sudnepentu saa oman laudankappaleen. Tarkoitus on kiinnittää siihen mahdollisimman monta naulaa ja ruuvia akelan ohjeen mukaisesti. Lopuksi naulat ja ruuvit poistetaan.

Lauta-taulu Tarvikkeet: - nauloja - vasara - lautaa - lankaa - sakset - lyijykynä 1. Sudenpentu sahaa laudasta sopivan kokoisen palan. 2. Hän suunnittelee laudalle kuvan (esimerkiksi laivan) lyijykynällä merkaten laudalle naulojen paikat. Naulat kannattaa sijoittaa noin 1,5 cm päähän toisistaan, jotta niitä mahtuu lyömään. 3.Sudenpentu naulaa merkkien paikoille naulat. Hän on tarkkana, ettei naula uppoa liian syvälle, jotta langan pujottaminen ei hankaloidu. 4. Sudenpentu pujottelee lankaa kiertäen jokaisen naulan ympäri. Nauloista muodostuu koristekuva. Sudenpennut tarvitsevat apua aloitus- ja lopetussolmujen teossa. Lähde: Toimintavinkit

Sudenpentu rakentaa pienen lipputangon. Samalla voidaan harjoitella Suomen lippuun liittyviä asioita. Lipputankoon tarvitaan: - lautaa - rimaa pyöreää tai neliskanttista - nauloja - valkoista kangasta - tussi - lankaa - saha - vintiläpora - vasara - puukko 1. Jokainen sudenpentu sahaa noin 10 cm pätkän lautaa. 2. Laudan keskelle porataan reikä ns. tankoa varten. Poran terää valitessa on syytä huomioida tangon koko. Rimasta sahataan sopivan mittainen tanko. Jos se ei ole valmiiksi pyöreä niin sudenpennut voivat vuoleskella sen pyöreäksi. Tanko laitetaan paikalleen reikään. 3. Laudan reunoille naulataan nauloja aitaukseksi tai aidoiksi. 4. Lipputankoon tehdään lopuksi lippu esimerkiksi kangastussilla sopivan kokoiseen kangaspalaan piirtämällä. Lippu kiinnitetään tankoon liehumaan liimaamalla. Lähde: Toimintavinkit

Lisää vinkki

Liite