Sudenpentu osaa siivota jälkensä.

Valikko

Siivoan työntekoni jäljet ja osaan säilyttää oikein työkaluja


Tavoite:

Sudenpentu osaa siivota jälkensä.

Kuvaus:

Lauma huolehtii yhdessä siivoamisesta ja työkalujen säilytyksestä.
Tämä aktiviteetti toteutetaan samaan aikaan jäljen muiden aktiviteettien kanssa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kädentaidot Turvallisuus
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Akela neuvoo sudenpentuja työkalujen oikeaoppisessa kuljettamisessa ja osoittaa niille oikeat paikat. Akela huolehtii, että jokainen sudenpentu osallistuu siivoamiseen ja jälkien korjaamiseen. Tarvittaessa akela osoittaa sudenpennuille sopivia ja selkeitä tehtäviä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Rakentelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Työkalujen huoltaminen ja puhdistaminen ovat osa niiden käyttöä. Sudenpennut tarkistavat huoltoa vaativat työkalut. He vaihtavat akelan opastuksella vaikka kaarisahan terän tai teroittavat puukot.

Tämä aktiviteetti kannattaa toteuttaa osana muita jäljen askeleita. Sudenpennut huolehtivat työkalut kuntoon ja paikoilleen niiden käytön jälkeen. Työkalut puhdistetaan ennen varastoon laittoa ja varaston hyvästä järjestyksestä huolehditaan. Erillinen työkaluseinä helpottaa tavaroiden säilytystä ja kirjanpitoa. Mikäli varastossa ei sellaista vielä ole, lauma voi laittaa akelan avustuksella seinään reikälevyn, johon kiinnitetään nauloja. Työkalut saa seinälle roikkumaan nauloista. Seinään voi myös piirtää työkalujen ääriviivat ja kirjoittaa niiden nimet. Tällöin takuuvarmasti oikea tavara tulee omalle paikalleen.

Lisää vinkki

Liite