Sudenpentu osaa käyttää yleisimpiä työkaluja. Hän tietää, mihin niitä käytetään.

Valikko

Tunnen tavallisimmat työkalut ja tiedän mihin niitä käytetään


Tavoite:

Sudenpentu osaa käyttää yleisimpiä työkaluja. Hän tietää, mihin niitä käytetään.

Kuvaus:

Lauma tutustuu erilaisiin työkaluihin (mittanauha, hiekkapaperi, taltta, höylä, puukko, kirves, saha, ruuvimeisseli, vasara, pora). Sudenpennut opettelevat niiden nimet, yleisimmät käyttötarkoitukset sekä niiden turvallista käyttöä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Kädentaidot Turvallisuus
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Akela varaa paikalle riittävästi työkaluja ja rakentelumateriaalia sekä ensiaputarvikkeet. Hän vastaa koloillan turvallisuudesta. Akela neuvoo tarvittaessa oikeissa työtavoissa ja rohkaisee sudenpentuja työkalujen käytössä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Rakentelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpentujen Jäljet-kirjasta löytyy ristikko yleisimmistä työkaluista. Ristikon voi täyttää esimerkiksi seuraavalla kerralla kertauksena.

Akela tuo rakentelupaikalle kasan erilaisia puun ja laudan kappaleita sekä nauloja ja ruuveja ja työkaluja. Jokainen sudenpentu tai pienet sudenpenturyhmät valmistavat materiaaleista haluamansa työn. Vain mielikuvistus on rajana. Mukavia rakennelmia ovat esimerkiksi laivat, autot tai eläimet.

Lauma käy yhdessä läpi erilaisia työkaluja (mittanauha, hiekkapaperi, taltta, höylä, puukko, kirves, saha, ruuvimeisseli, vasara, pora) ja niiden turvallista käyttöä. Akela esittelee työkalut kokouksessa tai retkellä ja näyttää oikeanlaiset otteet ja tavat käyttää välineitä. Samalla on hyvä puhua myös turvallisuudesta ja tapaturmien ennaltaehkäisystä. Ennen rakentelun aloitusta on syytä käydä läpi muun muassa oikeaoppiset turvavälit, veistelysuunta (poispäin itsestä ja kavereista), tavaroiden ojentaminen ja käsittely sekä työhanskojen käyttö.

Lisää vinkki

Liite