Sudenpentu saa retkeilykokemusta osallistumalla lauman yöretkelle. Sudenpentu osaa olla yön poissa kotoa.

Valikko

Osallistun yöretkelle


Tavoite:

Sudenpentu saa retkeilykokemusta osallistumalla lauman yöretkelle. Sudenpentu osaa olla yön poissa kotoa.

Kuvaus:

Lauma lähtee yöretkelle. Retki voi suuntautua kämpälle tai metsään sudenpentujen taito- ja kokemustason mukaan. Jos sudenpennut ovat vielä kokemattomia retkeilijöitä, kannattaa retki suunnata leirikeskukseen tai kämpälle. Ensimmäistä kertaa yöretkellä olevalle sudenpennulle riittää paljon haastetta itsestään ja tavaroistaan huolehtimisessa.

Sudenpentu harjoittelee kotoa poissa olemista ja omista tavaroistaan huolehtimista. Lauma nauttii luonnosta, leikkii, tekee ruokaa ja ruokailee ja kartuttakaa retkeilykokemusta. Retkeen on helppo yhdistää askelia myös muista jäljistä: sudenpennut voivat sytyttää nuotion ja veistellä makkaratikkuja tai tehdä trangialla retkiruokaa ja tutkia kasveja.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Metsässä
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Retkeily
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on huolehtia retken järjestelyistä ja siitä, että kodeilla on riittävän ajoissa tieto retkestä sekä ohjeet retkelle mukaan otettavista tavaroista. Monilla vanhemmilla ei ole omakohtaista kokemusta luonnossa olemisesta. Sudenpentujen mukaan otettavia varusteita täytyykin määritellä todella tarkasti.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Retkipaikalla akela esittelee sudenpennuille, missä mitäkin on. Sudenpennut tarvitsevat tarkkoja ohjeita esimerkiksi ulkovessan käyttämisestä, kaivon pumppaamisesta ja muista kokeneemmalle retkeilijälle itsestään selvistä asioista.

Sudenpennut osallistuvat retken suunnitteluun miettimällä varustelistaa ja oikeaa pukeutumista. Retkikohteesta voidaan katsella kuvia ja siten saada selkeämpi käsitys siitä, mihin ollaan menossa.

Lisää vinkki

Liite