Sudenpentu tietää, millaisia eväitä retkelle kannattaa ottaa mukaan.

Valikko

Teen itselleni järkevät retkieväät


Tavoite:

Sudenpentu tietää, millaisia eväitä retkelle kannattaa ottaa mukaan.

Kuvaus:

Sudenpennut suunnittelevat tukevat ja monipuoliset eväät. Lauma valmistaa eväät yhdessä ennen retkelle lähtöä tai sudenpennut voivat valmistaa eväät suunnitelmiensa mukaan kotona. Askeleeseen voi myös yhdistää kotikokkijäljessä opetellun terveellisen ruokailun lautasmallin.Sitä voi käyttää pohjana retkieväiden ja retken ruokailujen suunnittelussa. Leirikokkijäljessä puolestaan harjoitellaan ostoslistan tekemistä, ja myös sen voi yhdistää tähän, kuten lauman kanssa kaupassa käymisenkin.

Suoritustiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Retkeily Ruuanlaitto
Kesto A 30 min
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela järjestää retkieväiden suunnittelun ja tekemisen sekä auttaa sudenpentuja eväiden valmistamisessa. Akelan tehtävänä on myös huomioida ruokavalioiden vaatimukset askelta tehtäessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut voivat valmistaa retkieväät itselleen esimerkiksi viikonlopun kämppäretkellä tai leirillä tehtävää pientä patikkaretkeä varten.

Sudenpennut voivat tehdä haastattelun esimerkiksi lippukunnassa toimivien samoajien tai vaeltajien suosikkiretkieväistä. Haastattelemalla saatua tietoa voidaan järjestää ja katsoa, mitkä eväät ovat kaikkein suosituimpia, jonka jälkeen pohditaan mistä suosituimmuus voisi johtua (säilyvyys, energia, täyttävä, herkullinen).

Lisää vinkki

Liite