Sudenpentu tuntee retkikeittimen toimintaperiaatteen ja osaa koota retkikeittimen.

Valikko

Tutustun retkikeittimeen


Tavoite:

Sudenpentu tuntee retkikeittimen toimintaperiaatteen ja osaa koota retkikeittimen.

Kuvaus:

Sudenpennut harjoittelevat retkikeittimen kokoamista, turvallista käyttämistä ja purkamista.

Suoritustiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Metsässä Ulkona
Taitoalueet Retkeily Ruuanlaitto Turvallisuus
Kesto A 30 min
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Akela valvoo retkikeittimien käyttöä tarkkaan. On hyvä saada yksi aikuinen tai vanhempi partiolainen valvomaan yhtä retkikeitintä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela käy sudenpentujen kanssa läpi turvallisuusasioita, joita tulen ja polttoaineen käsittelyyn liittyy. Akela voi kertoa tarinaa, jossa huolimaton sudenpentu toimii keittimen kanssa vähän sinne päin. Sudenpennut reagoivat huolimattomaan tai virheelliseen keittimenkäyttöön etukäteen sovitulla merkillä.

Lauma valmistaa retkikeittimellä jotakin helppoa, esimerkiksi kuumaa mehua tai teetä, jotta sudenpennut oppivat myös käyttämään retkikeitintä oikeaoppisesti.

Kokoamis- ja purkamisharjoitukset Sudenpennut voivat harjoitella retkikeittimen kokoamista ja purkamista erilaisina kilpailuina: kuka saa opetuksen jälkeen retkikeittimen nopeimmin kootuksi ja takaisin pakettiin? Osaavatko sudenpennut koota ja purkaa keittimen silmät kiinni? Kokoamisesta ja purkamisesta saa myös aikaiseksi hyvän viestileikin, jossa joukkueen ensimmäinen kokoaa trangian ja seuraava purkaa, kolmas taas kokoaa. Toinen vaihtoehto on, että haetaan trangian palasia viestinä, kunnes joukkueella on kaikki palaset. Sen jälkeen on aika koota trangia. Nopein joukkue voittaa.

Kun trangian käyttö on sudenpennuille tuttua, voi lauma harjoitella sen kokoamista yhdellä kädellä. Oikeakätiset laittavat oikean käden selän taakse ja vasenkätiset vasemman käden. Sudenpennut kokoavat nyt pentueittain trangian (ilman sytytysnestettä tai kaasua) ja mittaavat kattilaan 5 dl vettä. Materiaali: Trangioita, kanisteri jossa on vettä, desilitramitta Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite