Sudenpentu saa kokemuksia muovailemisesta ja yhdessä päättämisestä.

Valikko

Muovailen


Tavoite:

Sudenpentu saa kokemuksia muovailemisesta ja yhdessä päättämisestä.

Kuvaus:

Lauman sudenpennut sopivat keskenään muovailtavan työn aiheen, esimerkiksi Pyhän Yrjön kertomus, partiohahmo tai suomalainen eläin. Sudenpennut valmistavat aiheen mukaiset muovailutyöt.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Akela varmistaa että kaikki sudenpennut osallistuvat lauman päätöksentekoon. Akela varaa koloiltaan työssä tarvittavat materiaalit (muovailtavaa ainetta, alustoja, tikkuja tms. työstämiseen, polttouuni (jos savityöt halutaan polttaa, osa massoista kuivatetaan uunissa).

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Taiteilija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Itsetehty muovailuvaha Ainekset: 5 dl vehnäjauhoja 3 dl suolaa 2 rkl öljyä 2 rkl sitruunahappoa 5 dl vettä Lauma sekoittaa kaikki ainekset kattilassa ja antaa sekoituksen kiehua. Seosta pitää koko ajan sekoittaa. Lauma ottaa kattilan pois liedeltä kun massa on paksuuntunut ja siitä on tullut vahamainen. Lauma kaataa muovailuvahan pöydälle ja antaa sen jäähtyä pari minuuttia. Akela vaivaa massaa ja jakaa sen pienemmissä osissa sudenpennuille. Muovailtavia teemoja ovat esimerkiksi partioleiri, hyvä ystävä tai sudenpennun ihanteet. Lähde: DDS

Sudenpennut rakentavat yhdessä ison teoksen, josta jokainen saa rakentaa oman osansa. Tavoitteena on saada yhdessä pienistä asioista aikaan jotain isoa yhteistä kivaa.

Lauma tutustuu erilaisiin maailman synnystä kertoviin kertomuksiin ja muovailee niistä.

Sudenpennut muovailevat aliaksen tapaan. Kukin sudenpentu saa vuorollaan sanan, jonka hän muotoilee muovailuvahasta. Muiden tehtävänä on yrittää arvata, mitä muovailuvahasta syntyy. Arvuuttelua voi tehdä myös pareittain.

Lisää vinkki

Liite