Sudenpentu tutustuu kankaanpainantaan.

Valikko

Painan kankaalle


Tavoite:

Sudenpentu tutustuu kankaanpainantaan.

Kuvaus:

Sudenpentu koristelee oman ruokailuvälinepussinsa kankaanpainannalla (ruokailuvälinepussi valmistetaan leirikokkijäljessä).

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Akela varaa tarvittavat materiaalit kankaanpainantaa varten. Kangasvärien, tuputtimien sekä pöydänsuojien lisäksi akelan on hyvä varata joko valmiiksi tekemiään sabluunoja tai materiaalia sabluunojen tekemiseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Taiteilija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Perunapainanta Sudenpentu leikkaa perunan kahteen osaan. Leikkauspintaan sudenpentu kaivertaa haluamansa muodon. Akela muistuttaa, että painettu kuva on peilikuva perunaan piirretystä kuvasta. Akela auttaa perunan leikkaamisessa niin, että vain piirretty kuva jää jäljelle. Sudenpentu maalaa perunan painatuspinnan kangasvärillä ja painaa kuvan kankaalle. Tarvikkeet: perunoita, leikkausvälineet, kangasvärit, kangasta Lähde: DDS

Leimasimen ohje Softiksesta leikataan halutun muotoiset palat (esimerkiksi eläimen jälki) ja ne liimataan puupalaan. Liimapinnan annetaan kuivua. Tämän jälkeen leimasimet ovat valmiita käyttöön.

Jokainen sudenpentu voi tehdä oman sabluunan kontaktimuovista. Kontaktimuovisabluuna pysyy hyvin paikallaan kun sudenpentu töpöttelee väriä. Kontaktimuovisabluuna on kertakäyttöinen tai sitä voidaan käyttää vain pari kerta. Tarvikkeet: kontaktimuovia, permanenttitusseja ja terävät sakset

Kankaanpainantaa voi käyttää moneen. Ruokailuvälinnepusseihin voi painaa esimerkiksi eläinten jälkiä tai lauman/pentueiden nimikkoeläinten kuvia. Ruokailuvälinepussien lisäksi voidaan painaa laumalle omat paidat tai koristella lippukunnan myyjäisiin tyynyliinoja, essuja, tabletteja tai kortteja.

Lisää vinkki

Liite