Sudenpentu kehittää kädentaitojaan maalaamalla ja saa kokemuksia erilaisista työtavoista ja materiaaleista.

Valikko

Teen maalauksen


Tavoite:

Sudenpentu kehittää kädentaitojaan maalaamalla ja saa kokemuksia erilaisista työtavoista ja materiaaleista.

Kuvaus:

Sudenpennut tekevät maalauksen vaikka kotieläimestä tai viimeisimmän retken tapahtumasta. Sudenpennut kokeilee maalaamista erilaisilla maaleilla, esimerkiksi vesiväreillä, öljyväreillä ja sormiväreillä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Akela rohkaisee sudenpentuja kokeilemaan erilaisia tekniikkoja ja materiaaleja. Lauman yhteistä maalausta tehdessä akela varmistaa että kaikki lauman jäsenet saavat olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Taiteilija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Maalauksen tekeminen ulkona. Lauma käyttää luonnosta löytyviä materiaaleja maalausvälineinä. Millaista jälkeä tulee esimerkiksi havunoksasta, risusta, kävystä tai kivestä? Lauma käyttää vain maasta löytyviä aineksia eikä esimerkiksi revitä aineksia puista. Maalaaminen onnistuu parhaiten tuulettomana ja sadettomana päivänä, mikäli sateensuojaa ei ole. Välineet: juoksevaa maalia, ohutta kartonkia, vettä, talouspaperia jälkien siivoamiseen, roskapussi. Kirjoitusalustat toimivat hyvin kartonkien alustana ja pitävät ne paikallaan ulkona.

Sudenpenturyhmä etsii luonnosta tai kaupungista "valmiita maalauksia". Ryhmä kulkee yhdessä erikokoisten taulukehysten kanssa etsien "maalauksia". Sudenpentujen tehtävänä voi olla esimerkiksi löytää maalaus joka sisältää patsaan/ison kiven/ vesistön/ tietyn rakennuksen/ eläimen jäljen. Osuessaan reitillä tällaiseen kohtaan, ryhmä asettaa kehykset maahan tai pitävät niitä ilmassa niin, että kehysten sisään muodostuu "maalaus". Välineet: eri kokoisia taulukehyksiä ( kierrätyskeskuksista voi löytää edullisia tai kehykset voi nikkaroida itse).

Lauma maalaa jonkin hengellisen kertomuksen. Akela voi tuoda valmiiksi erilaisia kertomuksia pyhistä kirjoituksista, joista lapset voivat valita. Lasten kanssa voi myös keskustella, mitä kertomuksia he muistavat tai tietävät ja maalata niistä.

Jokaisen oman maalauksen sijaan voi tehdä yhden yhteisen työn suurelle kankaalle. Kokeilkaa maalamista musiikin tahdissa tai taidenäyttelyn järjestämistä lippukunnan juhlaan tai kololle. Tarvikkeet: paperia tai kangas, vesivärejä, öljyvärejä, sormivärejä, siveltimiä, vesikuppeja, suojapapereita

Vedellä maalaaminen. Sudenpenturyhmä maalaa esimerkiksi kolon seinään käyttäen maalina vain vettä. Lauma voi kokeilla myös millaista jälkeä esimerkiksi suihkepullolla tulee. Lauma pohtii kauanko maalaus kestää seinässä. Miten sää vaikuttaa kestävyyteen? Mikä ero talvella maalatessa siihen jos maalaisi kesällä?

Lisää vinkki

Liite