Sudenpentu tutustuu valokuvaukseen ja opettelee kameran käyttöä.

Valikko

Valokuvaan


Tavoite:

Sudenpentu tutustuu valokuvaukseen ja opettelee kameran käyttöä.

Kuvaus:

Lauma valokuvaa yhdessä. Sudenpennut harjoittelevat erilaisten kameroiden käyttöä ja käyvät läpi valokuvauksen perusasioita.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Akela hankkii laumailtaan riittävästi kameroita sudenpentujen käyttöön. Akela pyytä sudenpentujen huoltajilta luvan lapsen kuvien laittamasta nettiin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Taiteilija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Pimeään vuodenaikaan sudenpennut kokeilevat kuvaamista ulkona.  Lauma pohtii yhdessä mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kun kuvataan ulkona ja pimeässä. Lauma kokeilee valokuvien ottamista erilaisissa valaistuksissa esimerkiksi katuvalojen tai otsalampun valossa. Entä kuinka käy kun käytetään salamaa tai ei käytetä sitä? Monien puhelinmallien kameroissa pystyy säätämään valotusaikaa. Sudenpennut kokeilevat kuvaamista eri valotusajoilla.

Sudenpentu ihmettelee ja kuvaa luonnon ihmeitä. Hän kuvaa pieniä, isoja, eläviä, elottomia, hengittäviä, eläviä mutta hengittämättömiä ja niin edelleen.

Lauma katselee erilaisia valokuvia ja miettii esimerkiksi, mikä erottaa sukujuhlakuvan ja taidekuvan. Sudenpennut ottavat luontokuvia, taidekuvia, ryhmäkuvia ja kasvokuvia. Kuvat voi laittaa lippukunnan nettisivuille, tai lippukunnan some-kanaviin tai kuvista voi tehdä kuvakollaasin lauman kanssa. Tarvikkeet: kamera

Lisää vinkki

Liite