Sudenpentu tuntee hengellisiä kertomuksia ja pohtii mikä tekee kertomuksesta hengellisen.

Valikko

Tutustun johonkin hengelliseen kertomukseen


Tavoite:

Sudenpentu tuntee hengellisiä kertomuksia ja pohtii mikä tekee kertomuksesta hengellisen.

Kuvaus:

Sudenpentu kuuntelee akelan kertoman hengellisen kertomuksen, joka voi olla Raamatun kertomus, Koraanin kertomus tai jokin muu uskonnolliseen perinteeseen liittyvä kertomus, esimerkiksi hindujen jumalista, Egyptin mytologiasta tai Kreikan tarustosta. Sudenpentu oppii tunnistamaan tarinan opetuksen tai sanoman.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot
Kesto 15 min
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Akela valitsee hengellisen tarinan, jolla on ikäryhmää ajatellen selkeä sanoma tai opetus. Nokkapentu voi osallistua tarinan lukemiseen tai kertomiseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tarinat

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Hyviä tarinoita löytyy muun muassa Kerron sinulle -tarinan kirjoista , Salaisuuksien maa -kirjasta ja Sunnuntaikertomuksia-kirjasta. Johtajan on tutustuttava tarinaan etukäteen.

Lauma voidaan jakaa ryhmiin ja valmistaa eri uskontoihin liittyvistä tarinoista esitykset, jotka ryhmät esittävät toisilleen. Keskustelua syntyy helposti tarinoiden, uskontojen ja jumalkäsitysten eroista ja yhtäläisyyksistä.

Hengelliseksi tarinaksi voi valita myös virren tai muun hengellisen laulun, jonka akela(t) esittää laulamalla. Tai lauluista löytyy YouTube -versioita. Lauluissa asioita saatetaan esittää symboliikan kautta, mistä pääsee hyvin keskustelemaan. Esim. Nuoren seurakunnan veisukirjasta löytyy tarttuvia lauluja, kuten "Korkean vuoren rinteille johti" tai "Oon onnellinen vaeltaja".

Esimerkkikysymyksiä tarinan jälkeiseen keskusteluun. Mitä tarinalla halutaan kertoa? Sisältääkö se opetuksen? Onko joku joskus joutunut samanlaiseen tilanteeseen kuin tarinan henkilö? Miksi tarinaa voidaan pitää hengellisenä?

Lisää vinkki

Liite