Sudenpentu osaa toimia ensiapua vaativassa tilanteessa rauhallisesti ja pyytää aikuisen apua. Sudenpentu osaa hoitaa pieniä haavoja.

Valikko

Osaan hoitaa pieniä haavoja


Tavoite:

Sudenpentu osaa toimia ensiapua vaativassa tilanteessa rauhallisesti ja pyytää aikuisen apua. Sudenpentu osaa hoitaa pieniä haavoja.

Kuvaus:

Sudenpentu harjoittelee puhdistamaan haavan ja laittamaan laastarin. Hän harjoittelee tunnistamaan, millaisia pieniä haavoja sudenpennut voivat itse hoitaa ja mistä pitää aina kertoa aikuiselle.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Ensiapu Itsestä huolehtiminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 15 min
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjeistaa oikea tapa toimia ensiapua vaativassa tilanteessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ensiapu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela hankkii sianpaistin tai kinkun ja tekee kamaraan hiertymän raastimella (aktiviteettiin voi myös käyttää pelkän kamaran). Tämän jälkeen akela hieroo hiertymään multaa tai hiekkaa ja koristelee sitä ketsupilla. Sudenpentujen tehtävänä on puhdistaa haava. Lähde: DDS

Jokainen sudenpentu saa vuorollaan kertoa, millaisia haavoja hänellä on ollut. Lauma pohtii yhdessä, millaisissa tilanteissa haavoja voi tulla ja miten niiden saamista pystyy välttämään. Samalla voidaan pohtia, milloin haava on niin suuri, että tarvitaan ammattilaisten apua. Millaiset haavat sudenpentu voi hoitaa itse?

Lisää vinkki

Liite