Sudenpentu osaa toimia ensiapua vaativassa tilanteessa rauhallisesti ja pyytää aikuisen apua. Sudenpentu osaa aloittaa palovamman ensiavun.

Valikko

Osaan hoitaa pieniä palovammoja


Tavoite:

Sudenpentu osaa toimia ensiapua vaativassa tilanteessa rauhallisesti ja pyytää aikuisen apua. Sudenpentu osaa aloittaa palovamman ensiavun.

Kuvaus:

Sudenpentu harjoittelee antamaan ensiapua palovammoille ja tietää, että palovamma pitää näyttää aikuiselle. Hän opettelee tunnistamaan palovammoja, jotka vaativat ammattilaisen apua.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Ensiapu Turvallisuus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 15 min
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjeistaa oikea tapa toimia ensiapua vaativassa tilanteessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ensiapu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Hyvän palovammamaskeerauksen saa aikaan yleisliiman ja huulipunan sekoituksella. Myös sokerikuorrute toimii rakkuloiden maskeerausmateriaalina.

Sudenpennut pohtivat yhdessä, millaisista paikoista ja tilanteista voi saada palovamman. Onko joku saanut palovamman? Entä miten palovammoja voisi ehkäistä? Akelan on hyvä kertoa sudenpennuille, että palovammat tulee näyttää aina aikuiselle. Akela voi maskeerata itselleen tai hän voi näyttää kuvina erilaisia palovammoja. Sudenpentujen tehtävänä on kertoa, millaista ensiapua vammoille annetaan. Akelan palovamman he voivat hoitaa myös käytännössä.

Lisää vinkki

Liite