Sudenpentu tuntee erilaisia ulkoleikkejä.

Valikko

Osallistun maastoleikkiin


Tavoite:

Sudenpentu tuntee erilaisia ulkoleikkejä.

Kuvaus:

Sudenpentu leikki metsäympäristöön sijoittuvaa leikkiä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Luonto Retkeily
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Akela etsii ryhmälle sopivia maastoleikkejä ja vetää niitä sudenpennuille. Hän huolehtii siitä, että jokainen sudenpentu tuntee olonsa turvalliseksi mahdollisesti vähän vieraammassa ympäristössä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leikki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sillit purkissa. Yksi leikkijöistä menee piiloon. Muut leikkijät etsivät häntä kukin omalta suunnaltaan. Löydettyään hänet, jää löytäjä samaan piiloon. Leikki jatkuu, kunnes kaikki leikkijät ovat samassa piilossa. Se, joka ensimmäisenä löysi piilossa olijan, on seuraavalla kerralla piiloutuja.

Samanlaiset. Leikinjohtaja näyttää esineitä (oksa, kivi, puolukanvarpu, tai muita vastaavia ympäristöstä löytyviä asioita) joko yhden kerrallaan tai kaikki heti esillä. Leikkijöillä on esimerkiksi viisi minuttia aikaa etsiä mahdollisimman identtinen vastine ympäröivästä maastosta. Esimerkiksi kenen kivi on samanlaisin kuin leikinjohtajan kivi. Se, jonka löytö on samanlaisin saa pisteen.

Lipunryöstö. Pelivälineeksi tarvitaan kaksi lippua, jotka voivat olla esimerkiksi lippuja, myrskylyhtyjä tai taskulamppuja. Leikkijät jaetaan kahteen joukkueeseen. Akela määrittää pelialueen. Pelialueen keskellä kulkee linja, joka jakaa alueen kummankin joukkueen omaan alueeseen. Kumpikin joukkue merkitsee omalle puolelleen kohtuullisen matkan päähän keskiviivasta vankilan. Tämän jälkeen joukkueet lähtevät piilottamaan omaa lippuaan sovittujen rajojen sisäpuolelle omalle puolelleen. Seuraavaksi vihelletään peli käyntiin. Joukkueiden tarkoituksena on saada käsiinsä vastapuolen lippu joutumatta vastapuolen pelaajien kiinniottamaksi. Lippu tulee kuljettaan keskiviivan ylitse omalle puolelle. Jos vastapuolella jää kiinni, joutuu pelaaja vastapuolen vankilaan. Oman joukkueen pelaaja voi käydä pelastamassa vankilasta. Voittaja on siis se joukkue, joka saa ryöstettyä vastapuolen lipun.

Lisää vinkki

Liite