Sudenpentu käyttää mielikuvitustaan ja luo sääntöjä sisällään pitävän pelin.

Valikko

Teen pelin


Tavoite:

Sudenpentu käyttää mielikuvitustaan ja luo sääntöjä sisällään pitävän pelin.

Kuvaus:

Sudenpentu suunnittelee yksin tai yhdessä kaverin kanssa pelin. Peli voi olla esimerkiksi lautapeli, noppapeli, muistipeli, logiikkapeli tai nokkeluuspeli.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Luovuus Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on johdattaa sudenpennut pohtimaan hyvän leikin ominaisuuksia sekä ohjata kysymyksillä sudenpentua kehittelemään omaa peliään eteenpäin. Akelan tehtävänä on tukea ja rohkaista sudenpentua hänen kertoessaan muille, miten peliä pelataan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leikki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut tekevät palapelin. Pohjaa varten tarvitaan paksua pahvia tai tukevaa kartonkia. Sudenpennut voivat piirtää itse kuvan palapeliin tai se voidaan leikata esimerkiksi jonkun aikakauslehden kuvasta. Kuva liimataan pahville, taakse hahmotellaan palojen muodot ja lopuksi palaset leikataan irti.

Sudenpennut rakentavat itselleen lautapelin. Akela tuo paikalle pelialustaksi sopivaa materiaalia esimerkiksi kartonkia. Sudenpennut toteuttavat pelialustalle oman lautapelinsä piirtämällä alustalle tarvittavat kuviot sekä askartelemalla tarvittavat lisäosat esimerkiksi tehtäväkortit tai muut vastaavat.

Lisää vinkki

Liite