Sudenpentu vahvistaa suunnistustaitojaan.

Valikko

Kertaan suunnistustaitoja


Tavoite:

Sudenpentu vahvistaa suunnistustaitojaan.

Kuvaus:

Sudenpennut kertaavat suunnistustaitoja.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Retkeily Suunnistus
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Akela suunnittelee ja toteuttaa sudenpennuille sopivan harjoitussuunnistuksen. Harjoitteluun sopivat myös paikkakunnan viikkorastit. Sudenpentukisassa saattajat vastaavat viime kädessä lauman suunnistuksesta, mutta tarkoitus on, että sudenpennut itse suunnistavat rastilta toiselle.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiotaitokilpailu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma valmistaa karttamerkkimuistipelin, jossa löydetyn korttiparin saa pitää vain, jos osaa tunnistaa karttamerkin. Jos parin löytäjä ei muista karttamerkin merkitystä, seuraava pelivuorossa voi ryöstää parin tunnistamalla sen oikein.

Akela tulostaa netin karttaohjelmasta jokaiselle sudenpennulle kolon alueen kartat. Sudenpennut liikkuvat kolon lähistöllä akelan johdolla. Aika ajoin akela pysähtyy ja jokaisen sudenpennun tehtävänä on löytää kyseinen paikka kartalta.

Lauma kertaa ilmansuunnat. Jokainen katsoo kompassista, missä on pohjoinen. Leikinjohtaja sanoo montako askelta ja mihin ilmansuuntaan pitää ottaa, esimerkiksi kolme askelta itään. Jos sudenpennut osaavat ilmansuunnat hyvin, leikinjohtaja voi näyttää kädellään pohjoissuunnan joka kerta erikseen tai hitain siirtyjä voidaan aina pudottaa pois ja etsiä voittajaa.

Lisää vinkki

Liite