Sudenpentu ymmärtää yhteistyön voiman.

Valikko

Mietimme laumani kanssa partiotaitokilpailujen tehtäviä


Tavoite:

Sudenpentu ymmärtää yhteistyön voiman.

Kuvaus:

Sudenpennut harjoittelevat lukemaan tehtäväluetteloa ja tehtäväkäskyjä sekä tekemään kisatehtäviä yhteistyössä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kaveritaidot Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Akela ohjaa sudenpentuja harjoittelussa. Akelan tehtävänä on korostaa yhteistyön merkitystä. Hän etsii vanhoja sudenpentuksojen tehtäviä tai keksii niitä harjoitusta varten itse. Akela varaa paikalle kisatehtävissä tarvittavat välineet.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiotaitokilpailu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela ottaa koloiltaan mukaan kisan tehtäväluettelon, jos se on kisakutsun yhteydessä julkaistu. Sudenpennut lukevat tehtäväluettelon ja arvailevat tehtävien nimistä mitä kyseisessä tehtävässä voitaisiin tehdä. He pohtivat, mitä taitoa mihinkin tehtävään voidaan tarvita. Entä onko joku asia, jota kannattaisi vielä harjoitella kokouksessa ennen kisaa? Esimerkiksi tehtäväkäskyn tehtävä 112 voisi tarkoittaa hätäpuhelun soittamista tai metsän eläimet viitata metsän eläinten tunnistamiseen.

Hyvä harjoitustehtävä löytyy esimerkiksi vuoden 2010 Kaiku-kisoista: Tiedelaakso Käsky Kaiku on kadonnut, mutta miltä Kaiku oikeastaan näyttää? Onko kukaan nähnyt Kaikua? Minkä näköinen Kaiku on sinun mielestäsi? Laumanne / seikkailijavartionne tehtävänä on valmistaa annetuista materiaaleista muovia alla olevan ohjeen mukaisesti ja muovailla valmistamastanne muovista Kaiku. 1. Mittaa trangian kattilaan niin monta desilitraa maitoa kuin ryhmässänne on jäseniä. Rastihenkilö sytyttää trangian kun maito on kattilassa. 2. Lämmitä maito varovasti 50°C:een. Jos tahdot värillistä muovia, lisää tippa elintarvikeväriä. 3. Kun maito on lämmintä, lisää maidon sekaan niin monta ruokalusikallista etikkaa kuin ryhmässänne on jäseniä ja sekoita maitoa. Aika alkaa rastihenkilön merkistä ja päättyy, kun lauma ilmoittaa olevansa valmis tai kun rastihenkilö keskeyttää suorituksen. Käytössä olevat välineet: -desilitramitta -ruokalusikkamitta -lämpömittari -maitoa ja etikkaa Liitteet - Maksimiaika - Arvostelu Huolellisuus 1 p Muotoiltu muovi 2 p Yhteistyö 2p Maksimipisteet Su 5

Hyvä harjoitustehtävä löytyy esimerkiksi vuoden 2010 Kaiku-kisoista: Keskusrasti Käsky Jännittävä seikkailupäivä on edessä, ketkä onnistuvat selvittämään Kaiun salaisuuden ja kuka epäillyistä mahtaa olla syyllinen? Ennen matkaan pääsyä jokaisen lauman on kuitenkin suoritettava ensimmäinen tehtävä. Tehtävänänne on rakentaa annetuista tarvikkeista ufonmallinen kotelo, johon matkan varrella kerätään pisteitä. Kertakäyttölautaset liitetään toisiinsa narun avulla. Muistakaa jättää narua myös kaulanauhaa varten. Yläosaan tehdään aukko, josta pisteet saadaan sujautettua sisään. Koristelkaa työnne huolella! Ufokoteloa tulee kantaa mukana koko kisan ajan! Tehtävä alkaa rastihenkilön ojentaessa tarvikkeet ja rastikäskyn laumalle. Tehtävä päättyy, kun lauma ilmoittaa olevansa valmis ja tuo tuotoksensa arvioitavaksi rastihenkilölle. Käytössä olevat välineet: -2 x paperilautanen -narua ja sakset -maaleja -tusseja ja kyniä Liitteet - Maksimiaika - Arvostelu Koristelu 2 p Toteutus 1 p Yhteistyö 2p Maksimipisteet Su 5

Akela kaivaa esille vanhojen sudenpentukisojen tehtäväkäskyn tai keksii sellaisen itse. Sudenpennut ilmoittautuvat pentueissa akelalle ja toimivat annetun ohjeen mukaan samaan tapaan kuin toimisivat kisoissa. Samalla pennut oppivat tehtäväkäskyn kieltä ja oppivat tarkkailemaan kelloa sekä suorituksen huolellisuutta.

Lisää vinkki

Liite