Sudenpentu osaa pakata riittävät varusteet päiväretkelle.

Valikko

Suunnittelen laumani kanssa varustelistan partiotaitokilpailua varten


Tavoite:

Sudenpentu osaa pakata riittävät varusteet päiväretkelle.

Kuvaus:

Sudenpennut tutustuvat kisan ennakko-ohjeeseen ja tekevät siihen nojautuen varustelistan partiotaitokilpailua varten.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Itsensä johtamisen taidot Retkeily
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela ohjaa sudenpentuja tutustumisessa johdattelevia kysymyksiä kysyen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiotaitokilpailu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma käy kokouksessa ennen kisaa läpi järjestäjän ilmoittaman varusteluettelon. Lauma tarkistaa ja kunnostaa yhteiset varusteet. Onko kirves terävä? Onko keitin puhdas? Osaavatko kaikki käyttää keitintä? Lauma sopii yhteisesti kuka hankkii minkäkin varusteen ja kuka ne kantaa. Sudenpentu voi hankkia esimerkiksi kauhan tai laastaria, jotka löytyvät jokaisesta kodista. Lauma pohtii vielä, mitä varusteita päiväretkellä tai -kisassa voisi tarvita. Listaa voidaan verrata järjestäjän ilmoittamaan listaan. Lähde: Toimintavinkit

Akela ottaa koloiltaan mukaan repun täynnä erilaisia varusteita. Sudenpentujen tehtävänä on miettiä, mitkä kaikki varusteet tarvitaan mukaan sudenpentukisaan ja mitkä kannattaa jättää kotiin. Samalla voidaan miettiä, millaisissa erilaisissa tehtävissä esimerkiksi vasaraa voidaan tarvita.

Lauma tutustuu kisakutsuun ja mahdolliseen ennakko-ohjeeseen sekä pohtii samalla, mitä kisaan tarvitaan mukaan. Akela voi toimia sihteerinä ja kirjoittaa sudenpentujen luettelemia tarvikkeita muistiin. Lauma toteaa yhdessä, että kaikkien ei tarvitse ottaa kaikkea. Kun alkumietinnät on tehty, lauma laatii varusteluettelon ja jakaa yhteiset tavarat sudenpentujen kesken. Jokainen ottaa omat eväät ja säänmukaiset varusteet, mutta kuka kantaa vasaraa? Entä tarvitaanko retkikeitintä?

Lisää vinkki

Liite