Sudenpentu saa tunteen yhteenkuuluvuudesta.

Valikko

Teen laumani kanssa yhteisen kisa-asusteen


Tavoite:

Sudenpentu saa tunteen yhteenkuuluvuudesta.

Kuvaus:

Sudenpennut valmistavat laumalle jonkin oman asusteen me-hengen nostattajaksi. Oma asuste voi olla esimerkiksi päähine, t-paita tai rintamerkki. Askeleen voi yhdistää taiteilija-, askartelu- tai kädentaitojäljen aktiviteetteihin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus Ryhmähenki
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela auttaa suunnittelussa ja toteutusvälineiden hankkimisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiotaitokilpailu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Heijastin. Lauma tekee omalla logollaan varustetut heijastimet kaikkien huiveihin kisaa varten. Materiaalina voi käyttää valmista ”kovaa” heijastinta ja maaleja tai tusseja. Hienompi lopputulos saadaan aikaan vanerista, metalli- tai muovilevystä, johon liimaillaan heijastintarraa, joka on leikattu muotoon sabloonan avulla. Lähde: Toimintavinkit

Kisa-tupsu. Jokainen sudenpentu tekee villalangasta lauman väreihin sopivan tupsun. Tupsut kiinnitetään esimerkiksi kisapipoon tai lippikseen. Lähde: Toimintavinkit

Kisapipo tai -kaulaliina: Seikkailijat valmistavat itselleen kisapipot fleecestä. Yksinkertaiset pipot syntyvät esimerkiksi ompelemalla fleecekaistele pötköksi ja kiristimällä pipon "huippu" erillisellä fleece-kaistaleella.

Jos laumalle ei ole aikaisemmin ollut omaa viiriä, sopii sen valmistaminen myös hyvin kisavalmistautumiseen. Viirin voi mainiosti ottaa mukaan sudenpentukilpailuun.

Kisa-t-paita: Akela varaa kokoukseen t-paidat jokaiselle sudenpennulle sekä kangasvärejä. Paitoihin voidaan painaa lauman tunnus tai huuto. Kangasta painettaessa on syytä muistaa laittaa suoja sekä pöydäle että paidan sisälle. Valtaosa kangasväreistä vaatii silittämisen ennen käyttöönottoa. Tuotosten kuivumiselle on varattava riittävästi aikaa.

Lisää vinkki

Liite