Sudenpentu huomaa, mikä on kiusaamista, ja tietää, että se on väärin. Sudenpentu osaa keinoja, joiden avulla voi auttaa kiusattavaa.

Valikko

Keskustelen laumassani kiusaamisesta ja keksin keinoja sen lopettamiseksi


Tavoite:

Sudenpentu huomaa, mikä on kiusaamista, ja tietää, että se on väärin. Sudenpentu osaa keinoja, joiden avulla voi auttaa kiusattavaa.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu fiktiiviseen tarinaan kiusaamisesta, ja oppii sen kautta tunnistamaan kiusaamisen muotoja. Sudenpentu pohtii yhdessä muun ryhmän kanssa, onko kiusaaminen oikein ja miten kiusattua voisi auttaa/puolustaa. Sudenpentu pääsee eläytymään auttajan rooliin näytelmän keinoin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Kaveritaidot Rohkeus Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävä on valmistella pieni kiusaamisnäytelmä muutaman sudenpennun kanssa. Niin halutessaan akelat voivat myös itse esittää näytelmän. Akelan tehtävänä on johdattaa sudenpennut keskustelemaan kiusaamisesta ja auttaa heitä oppimaan, mikä kaikki on kiusaamista. Akela rohkaisee sudenpentuja tuomitsemaan kiusaamisen ja puolustamaan kiusattua. Akela kuuntelee ja rohkaisee, jos joku sudenpentu uskaltautuu kertomaan omia kokemuksiaan kiusaamisesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Yksissä tuumin

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite