Sudenpentu tietää mitä kehitysyhteistyö on.

Valikko

Osallistun kehitysyhteistyöprojektiin


Tavoite:

Sudenpentu tietää mitä kehitysyhteistyö on.

Kuvaus:

Sudenpennut tutustuvat kehitysyhteistyöhön. Mitä se on? Kuinka voi osallistua? Lauma osallistuu mahdollisuuksien mukaan johonkin kehitysyhteistyöprojektiin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Kansainvälisyys Palvelu Partiokulttuuri Vaikuttaminen
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Akela selvittää miten kehitysyhteistyöhankkeeseen voi osallistua. Akela toimii asiantutijana.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Yksissä tuumin

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma tutustuu akelan johdolla jonkin muun järjestön kehitysyhteistyöprojekteihin. Tutustumisen voi tehdä esimerkiksi käyttämällä näiden järjestöjen kouluille suunnattuja materiaaleja. Esimerkiksi Suomen Punaisella Ristillä ja Unicefilla on nettisivuillaan hyviä oppilaille suunnattuja toiminnallisia materiaaleja, jotka sopivat hyvin myös partiokäyttöön.

Lauma tai akela selvittää, onko Suomen Partiolaisille tai partiopiirillä meneillään kehitysyhteistyöhanketta. Jos projekti on käynnissä, lauma tekee niiden materiaaleista tehtäviä. Netistä saattaa myös löytyä edellisten projektien materiaaleja.

Partioaate on vahva velvoite toimia paremman maailman hyväksi. Partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell kehotti partiolaisia viimeisessä viestissään jättämään maailma hieman parempana kuin sen itse saimme. Kehitysyhteistyön kautta partiolaiset rakentavat ystävyyttä yli rajojen ja oppivat erilaisista elinolosuhteista. Koska partiolaisia on kaikkialla maailmassa, löytyy kehityshankkeisiin helposti ruohonjuuritason kumppani, joka varmistaa avun menemisen perille. Siksi partiolaisiin luotetaan ja esimerkiksi ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoja on ohjattu partiolaisten hankkeisiin. Lisää tietoa Suomen Partiolaisten yhteistyöstä Nepalin kanssa löytyy sivulta www.partio.fi/nepal.

Lisää vinkki

Liite