Sudenpentu tietää miksi keräyksiä järjestetään.

Valikko

Osallistun keräykseen


Tavoite:

Sudenpentu tietää miksi keräyksiä järjestetään.

Kuvaus:

Sudenpentu osallistuu keräykseen keräämällä tai lahjoittamalla.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Palvelu Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Akela etsii sopivan keräyksen ja sopii sudenpentujen osallistumisesta. Akela selvittää mihin kerätty lahjoitus päättyy.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Yksissä tuumin

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma pyytää paikallisesta seurakunnasta diakoniatyöntekijä tai muun vastaavan kertomaan, mitä erilaisilla keräyksillä saadaan aikaan. Miten apu menee perille ja mistä löydetään avun tarvitsijat.

Iltahiljentymisenä lauma voi yhdessä miettiä, miten jokainen voi antaa omastaan tarvitsijalle. Onko antaminen aina rahaa tai tavaraa?

Vuoden 2017 adventtikalenterikampanjaan tehty vinkkimateriaali sudenpennuille löytyy tästä.

Sudenpennut lahjoittavat hyväntekeväisyyteen. Jokainen tuo kokoukseen hyväkuntoisen lelun tai vaatteen, jota ei enää itse tarvitse. Tavarat annetaan hyväntekeväisyyteen. Lahjoituksia ottavat vastaan monet järjestöt, kuten Suomen Punainen Risti, Pelastusarmeija, Fida, UFF ja Hope ry. Sudenpennut pohtivat yhdessä, miksi kannattaa kierrättää eikä heittää vanhoja tavaroita pois. Kuka siitä hyötyy – tavaroiden uudet omistajat, luonto vai kenties jokainen itse? Lähde: Yhteiseen partioon

Sudenpennut toimivat lipaskerääjinä esimerkiksi SPR:n nälkäpäiväkeräyksessä, Nenäpäivässä, UNICEF:in janokeräyksessä tai Yhteisvastuukeräyksessä. Ennen lipaskeräystä sudenpennut tutkivat akelan johdolla, miksi keräys järjestetään ja mihin kerätyt varat menevät. Useimmilla järjestöillä on nettisivuillaan tietoa keräyskohteista, myös lapsille sopivalla tavalla. Akelan on kuitenkin syytä tutkia sivut etukäteen, jottei video- tai kuvamateriaali ole lapsille turhan vaativaa. Akela voi esimerkiksi kertoa omin sanoin lähteiden perusteella kyseisen keräyksen kohdemaasta ja sen oloista tai kertoa vaikkapa kyseisen maan lapsiasukkaan tavallisesta päivästä. Kuvat tulevat akelan kertomusta. Isompien sudenpentujen kanssa akela voi hyvin myös keskustella siitä, mitä milläkin rahasummalla kyseisessä maassa saa.

Lisää vinkki

Liite