Sudenpentu ymmärtää mitä yhteistyöllä voi saada aikaan.

Valikko

Osallistun talkoisiin


Tavoite:

Sudenpentu ymmärtää mitä yhteistyöllä voi saada aikaan.

Kuvaus:

Lauma osallistuu talkoisiin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Palvelu Suomalainen kulttuuri
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Akela selvittää sopivat talkoot, joihin lauma voi osallistua. Akela sopii osallistumisesta järjestäjien kanssa ja varmistaa, että on tarpeeksi välineitä sudenpennuille. Nokkapentu jakaa välineitä muille.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Yksissä tuumin

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma osallistuu lippukunnan tai seurakunnan talkoisiin. Keskustellaan jälkikäteen toteutetuista talkoista. Mikä oli mukavaa? Mitä saatiin aikaan? Mitä jos saman työn olisi joutunut tekemään yksin?

Sudenpentu osallistuu adventtikalenterien myyntiin yhdessä muun lauman kanssa. Lopuksi keskustellaan, mikä myymisessä oli mukavaa? Mitä saatiin aikaan? Mitä jos saman työn olisi joutunut tekemään yksin

Lauma järjestää oman tempauksen. Siivotaan, hoidetaan puutarhaa, tai haravoidaan. Keskustellaan toteutetuista talkoista. Mikä oli mukavaa? Mitä saatiin aikaan? Mitä jos saman työn olisi joutunut tekemään yksin?

Tämäkin on enemmän Suhde yhteiskuntaan. Pitääkö keksiä avainsana siitä ryhmästä?

Lauma osallistuu vieraslajitalkoisiin. Hyviä vinkkejä vieraslajitalkoiden järjestämiseen löytyy muun muassa WWF:n sivuilta.

Lauma osallistuu ympäristön siivoustalkoisiin esimerkiksi jalkautumalla lähiympäristöön ja keräämällä sieltä roskia, jonka jälkeen roskat lajitellaan yhdessä oikeisiin kierrätysastioihin. Samassa yhteydessä lauma miettii, miksi yhdessä tekemällä saamme enemmän aikaiseksi kuin yksinään roskia keräämällä. Akelan on hyvä korostaa, että myös lapsilla (sudenpennuilla) on mahdollisuus tehdä talkootöitä yhteisen hyvän vuoksi - jo roskien kerääminen luonnosta on hyvä esimerkki siitä. Yksissä tuumin tekeminen on usein myös mukavampaa kuin itsekseen puurtaminen.

Lisää vinkki

Liite