Sudenpentu tuntee omaa kotipaikkakuntaansa.

Valikko

Käymme tutustumassa kaupungin- tai kunnantaloon


Tavoite:

Sudenpentu tuntee omaa kotipaikkakuntaansa.

Kuvaus:

Lauma vierailee kaupungin- tai kunnantalolla.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Akela sopii vierailusta etukäteen ja tiedottaa vierailusta etukäteen sudenpennuille ja vanhemmille.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotiseutu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma vierailee kaupungin- tai kunnantalolla. Se pyytää oppaakseen esimerkiksi jonkun valtuutetun. Sudenpennut voivat etukäteen keksiä kysymyksiä, jotka mietityttävät heitä. Laumassa voidaan esimerkiksi pohtia, löytyykö lasten ympäristöstä joitakin epäkohtia, joita lauma haluaisi selvittää. Miksi on niin vähän leikkipuistoja? Miksei ole jalkakäytävää? Saisiko koulun risteykseen liikennevalot? Sudenpennut voivat esittää näitä kysymyksiä oppaalleen ja tarvittaessa myös tehdä ehdotusten vaatimia jatkotoimenpiteitä, kuten aloitteita akelan avustuksella.

Lauma vierailee kunnan- tai kaupungintalolla. Lauma voi pyytää esimerkiksi jotakuta virastosta esittelemään rakennusta. Sudenpennut voivat etsivät rakennukset mielenkiintoisimman nurkan tai selvittää, mikä on se paikka, jossa päätöksiä tehdään. Lauma voi myös tehdä rakennuksesta kuvan esimerkiksi maalaamalla tai tekemällä siitä pienoismallin.

Lauma vierailee kunnan- tai kaupungintalolla. Jotakuta virastosta voi pytää esittelemään sudenpennuille kunnan palveluja ja vastaamaan kysymyksiin. Sudenpennut voivat etukäteen keksiä kysymyksiä, jotka mietityttävät heitä. Laumassa voidaan esimerkiksi pohtia, löytyykö lasten ympäristöstä joitakin epäkohtia, joita lauma haluaisi selvittää. Miksi on niin vähän leikkipuistoja? Miksei ole jalkakäytävää? Saisiko koulun risteykseen liikennevalot?

Lisää vinkki

Liite