Sudenpentu tuntee oman kotipaikkakuntaansa historiaa.

Valikko

Käyn kotiseutuni historiallisessa kohteessa


Tavoite:

Sudenpentu tuntee oman kotipaikkakuntaansa historiaa.

Kuvaus:

Lauma vierailee kotipaikkakunnalla olevassa historiallisessa kohteessa, esimerkiksi sodan aikaisella taistelupaikalla, raunioilla tai vanhalla merkittävällä teollisuusalueella.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Suomalainen kulttuuri
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela tutustuu kohteen historiaan etukäteen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotiseutu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma tutkii kohteessa, näkyykö paikassa millainen hengellinen historia kotiseudulla on. Evankelis-luterilaisen kirkon historia näkyy suuressa osin suomalaisessa (kulttuuri)historiassa. Sudenpennut voivat etsiä hengelliseen historiaan liittyviä merkkejä esimerkiksi kotiseutumuseossa.

Viidenkymmenen vuoden päästä Tutustukaa sudenpentujen kanssa mielenkiintoiseen kotipaikkakunnan kohteeseen viidenkymmenen vuoden takaa. Sopikaa vierailu kohteeseen, joka on ollut olemassa ainakin viisikymmentä vuotta. Tämän lisäksi kutsukaa vierailulle vanhempi ihminen, joka muistaa minkälaista Suomessa oli viisikymmentä vuotta sitten. Miltä ajoneuvot näyttivät, mitä ihmiset söivät tai tekivät työkseen? Laatikaa sudenpentujen kanssa etukäteen kysymyksiä, jotka voidaan lähettää vieraalle. Vierailun jälkeen voitte pohtia millaista kotipaikkakunnalla ja Suomessa on viidenkymmenen vuoden päästä. Voitte pohtia myös kuinka vanhoja olette viidenkymmenen vuoden päästä? Tunnetteko jonkun, joka on sen ikäinen nyt? Miltä uskotte Suomen näyttävän viidenkymmenen vuoden päästä? Millainen sää täällä on? Onko talvisin vielä lunta? Lähde: WWF  

Lauma vierailee kotipaikkakunnan jossakin vierailukohteessa. Akela selvittää kohteen historiaa ja kertoo sudenpennuille sen aikaisista tapahtumista. Laumassa keskustellaan, mitä paikalla on tapahtunut ja milloin. Akela voi myös pyytää vierailulle mukaan asiantuntijan tai jonkun muun tapahtumista hyvin tietävän.

Lisää vinkki

Liite