Sudenpentu tuntee oman kotipaikkakuntansa tapahtumia.

Valikko

Osallistun kotipaikkakuntani tapahtumaan


Tavoite:

Sudenpentu tuntee oman kotipaikkakuntansa tapahtumia.

Kuvaus:

Sudenpennut osallistuvat yhdessä kotiseudullaan järjestettävään tapahtumaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Suomalainen kulttuuri
Kesto muutama tunti
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela järjestää lauman osallistuminen tapahtumaan ja tiedottaa tapahtumasta sudenpentujen vanhemmille.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotiseutu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma selvittää yhdessä millaisia tapahtumia kotipaikkakunnalla on. Tapahtumia löytyy esimerkiksi paikallislehdestä tai kunnan nettisivuilta. Tapahtumia kannattaa etsiä myös seurakunnan tai muun uskonnollisen yhteisön nettisivulta. Lauma vierailee valitsemassaan tapahtumassa. Akela tiedottaa sudenpentujen vierailukohteesta ja vierailun tarkoituksesta koteja etukäteen.

Laumassa voidaan myös sopia, että sudenpennut osallistuvat johonkin tapahtumaan perheensä kanssa ja valmistautuvat kertomaan tapahtumasta muulle laumalle koloillassa.

Lauma vierailee markkinoilla tai torilla. Sudenpennut kiertelevät ja katselevat, he voivat myös ottaa kotoa mukaan muutaman euron pieniä toriostoksia varten. Samalla voidaan tutkia yhdessä myytävien tuotteiden alkuperää. Mistä ne tulevat? Miten torimyynti ja kauppa eroavat?

Sudenpennut osallistuvat alueen juhlille. Esimerkiksi monilla kaupunginosilla on oma juhlansa kesäaikaan. Monissa kunnissa järjestetään kunnan viikkoja ja kaupungeissa kaupunkipäiviä. Sudenpennut voivat osallistuvat järjestettyyn ohjelmaan tai lauma voi itse esiintyä tapahtumassa.

Lisää vinkki

Liite