Sudenpentu tuntee omaa kotipaikkakuntaansa.

Valikko

Tutustun kotipaikkakuntani mielenkiintoiseen paikkaan


Tavoite:

Sudenpentu tuntee omaa kotipaikkakuntaansa.

Kuvaus:

Lauma valitsee yhdessä jokin kaikkia kiinnostava kohde lippukunnan kotiseudulta. Kohteen henkilökunnalta pyydetään opatusta, ja sudenpennut syventyvät kunnolla kohteeseen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Suomalainen kulttuuri
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela selvittää taustatietoja paikkakunnan eri rakennuksista ja laitoksista ja sopii vierailusta vierailukohteen henkilökunnan kanssa etukäteen. Hän tiedottaa tarvittaessa koteja epätavallisesti kokoontumispaikasta ja -ajasta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotiseutu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Aktiviteetti kannattaa aloittaa sillä, että sudenpennut keskustelevat yhdessä, mitkä ovat laumalaisten mielestä mielenkiintoisia paikkoja. Mikä tekee jostakin paikasta mielenkiintoisen? Miten eri ihmisten näkemykset mielenkiintoisesta paikasta vaihtelevat?

Lauma vierailee kotipaikkakunnan kirkossa ja pyytää päästä ”sinne, mihin yleensä ei pääse”. Tällä tavalla lauma voi päästä tutustumaan esimerkiksi urkujen sisälle, kirkonkellojen soittoon jne.

Lauma ottaa tutustumisretkelle mukaan kameran ja muistiinpanovälineet. Sudenpennut haastattelevat vierailupaikan oppaita tai muita vierailijoita, ottavat kuvia kohteesta ja kirjoittavat lopuksi retkestään jutun lippukuntalehteen tai lippukunnan käyttämiin sosiaalisen median kanaviin.

Lauma voi vierailla esimerkiksi palolaitoksella, postissa, sairaalassa, vanhainkodissa, pankissa tai kaupassa tai tutustua telakan, verstaan tai teollisuuslaitoksen toimintaan. Myös puistoon, museoon tai kirjastoon voi tehdä pienen päiväretken. Sudenpennut suunnittelevat kohteen yhdessä. Akela auttaa ohjaa suunnittelua. Suunnittelussa voidaan käyttää apuna esimerkiksi kunnan nettisivuja tai matkaopasta.

Lisää vinkki

Liite