Sudenpentu tuntee omaa kotipaikkakuntaansa.

Valikko

Tutustun kotipaikkakuntani mielenkiintoiseen paikkaan


Tavoite:

Sudenpentu tuntee omaa kotipaikkakuntaansa.

Kuvaus:

Lauma valitsee yhdessä jokin kaikkia kiinnostava kohde lippukunnan kotiseudulta. Kohteen henkilökunnalta pyydetään opatusta, ja sudenpennut syventyvät kunnolla kohteeseen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: arjen-taidot suomalainen-kulttuuri
Kesto:
Kasvatustavoitteet: yhteiskunnallinen-vaikuttaminen yhteisoon-kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela selvittää taustatietoja paikkakunnan eri rakennuksista ja laitoksista ja sopii vierailusta vierailukohteen henkilökunnan kanssa etukäteen. Hän tiedottaa tarvittaessa koteja epätavallisesti kokoontumispaikasta ja -ajasta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotiseutu

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Lauma ottaa tutustumisretkelle mukaan kameran ja muistiinpanovälineet. Sudenpennut haastattelevat vierailupaikan oppaita tai muita vierailijoita, ottavat kuvia kohteesta ja kirjoittavat lopuksi retkestään jutun lippukuntalehteen tai lippukunnan käyttämiin sosiaalisen median kanaviin.

Lauma voi vierailla esimerkiksi palolaitoksella, postissa, sairaalassa, vanhainkodissa, pankissa tai kaupassa tai tutustua telakan, verstaan tai teollisuuslaitoksen toimintaan. Myös puistoon, museoon tai kirjastoon voi tehdä pienen päiväretken.
Sudenpennut suunnittelevat kohteen yhdessä. Akela auttaa ohjaa suunnittelua. Suunnittelussa voidaan käyttää apuna esimerkiksi kunnan nettisivuja tai matkaopasta.

Lisää vinkki

Lisää liite