Sudenpentu osaa lähettää sähköpostin.

Valikko

Käytän sähköpostia


Tavoite:

Sudenpentu osaa lähettää sähköpostin.

Kuvaus:

Sudenpennut lähettävät sähköpostia.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Viestintä Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Akela varmistaa, että hänellä on sähköpostin saajan sähkpostiosoite. Akela kannustaa ja ohjaa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Media

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Palautetta Sudenpennut miettivät yhdessä jonkin tai joitakin ruokaan liittyviä asioita, joista he haluavat antaa tuotteen valmistajalle palautetta. Palaute voi olla esimerkiksi se, että suklaapatukassa olisi hyvä olla enemmän pähkinää. Sudenpennut selvittävät, miten palautteen pystyy lähettämään kyseiselle valmistajalle. Sähköpostiosoitteen löydettyään he kirjoittavat yhdessä kohteliaan viestin, jossa tervehdysten ja yhteystietojen lisäksi on hyvin esitettynä ja perusteltuna ryhmän antama palaute. Akela auttaa tarvittaessa kirjoittamisessa ja sähköpostin lähettämisessä.

Lauma lähettää sähköpostia jollekin kunnan tai kaupungin vaikuttajalle. Se miettii etukäteen, millä asialla haluaa vaikuttajaa tai päättäjää lähestyä. Asia voi koskea esimerkiksi jotakin kehityskohdetta asuinseudulla tai vaikkapa lähipuiston hyväksi tehtäviä talkoita. Lauma voi halutessaan lähettää päättäjälle myös kiitoksen esimerkiksi sellaisesta päätöksenteosta, jossa on otettu hyvin huomioon lapsivaikutukset.

Sudenpennut päättävät itse mistä haluavat lippukunnanjohtajalle kirjoittaa. Se voi olla esimerkiksi jäljestä, jota lauma tekee tai edellisestä retkestä, he voivat toivoa uusia varusteita tai muutoksia koloon tai kiittää lippukunnanjohtajaa hyvästä työstä. Pohditaan myös, miten s-posti aloitetaan ja miten se lopetetaan.

Lisää vinkki

Liite