Sudenpentu osaa käyttää yhden hakupalvelun netissä.

Valikko

Opin etsimään ja löytämään oikeaa tietoa internetistä


Tavoite:

Sudenpentu osaa käyttää yhden hakupalvelun netissä.

Kuvaus:

Sudenpennut hakevat tietoa netistä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Medialuku Viestintä
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Akeal varmistaa, että kaikille on tarvittavat välineet. Akela johtaa keskustelua. Nokkapentu jakaa kaikille ryhmille akelan antamat tehtävät.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Media

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma järjestää tietokilpailun. Sudenpentujen iästä riippuen kysymykset kisaan voi valmistella joko akela tai sudenpennut itse. Tietokilpailussa sudenpentujen tulee etsiä vastauksia erilaisiin kysymyksiin, esimerkiksi kotipaikkakunnan asukasluku, mikä liputuspäivä on 4.6, mikä on Latvian pääkaupunki. Samalla akela voi kysymyksillä johdattaa sudenpennut partio-aiheisille sivuille. Tällöin tulee tehdyksi myös toinen media -aiheinen askel. Samalla sudenpennut voivat myös tutustua tuleviin piirin sudenpentutapahtumiin ja niiden sisältöön.

Tietovisa Akela kokoaa etukäteen joukon tietokilpailukysymyksiä. Kisan ideana on se, että sudenpennut etsivät vastaukset kysymyksiin nettiä apunaan käyttäen. Kysymyksiksi sopii esimerkiksi Perun pääkaupunki, Suomen asukasluku tai Intiassa puhuttu kieli; ideana siis on, että vastaukset löytyvät ikään sopivalla vaikeustasolla netistä. Kisa voidaan toteuttaa yksin tai pienissä ryhmissä.

Joukkueessa keskustellaan siitä, millaisilla hakusanoilla asioita kannattaa hakea. Pohditaan, miksi hakiessa löytyy paljon erilaisia sivuja ja miten niistä löytää oikean tiedon. Akela antaa jokaiselle sudenpennulle tai parille jokin asia (esim. puuron keitto-ohje, kirjaston aukioloaika, bussiaikataulu kololta kämpälle), joka tulee etsiä internetistä.

Lisää vinkki

Liite