Sudenpentu tietää tavallisemmat pikaviestintävälineet.

Valikko

Tutustun erilaisiin pikaviestintävälineisiin.


Tavoite:

Sudenpentu tietää tavallisemmat pikaviestintävälineet.

Kuvaus:

Lauma tutustuu erilaisiin pikaviestintävälineisiin. Lauma käy läpi, millaisia eri pikaviestintävälineitä on olemassa. Samalla on hyvä keskustella myös turvallisuusasioista.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: arjen-taidot Itsestä huolehtiminen turvallisuus Viestintä vuorovaikutustaidot
Johtamistaito: Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: ihmissuhteet terveys-ja-turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela toimii asinatuntijana, ohjaa ja neuvoo. Nokkapentu jakaa akelan ohjeita.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Media

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Sudenpennut kuvittelevat, että että he ovat liittymässä sosiaalisen median palveluun. Sen sijaan, että jaettaisiin kuva itsestä, piirretään avatar. Kuvat kiinnitetään eri paikkoihin kololla. Akela huutaa laumanjäsenten nimiä ja kaikkien pitää mennä sen kuvan luo, jonka uskovat edustavan kyseistä henkilöä.

Lähde: WAGGGS

Lauma harjoittelee pikaviestintää ottamalla kahdella koneella yhteyttä esimerkiksi WhatsApp:in tai Skypen kautta toisiinsa. Otetaan yhteyttä myös kauempana olevaan partiolaiseen, esimerkiksi lippukunnanjohtajaan tai ulkomailla asuvaan partiotuttuun. Näin huomataan, että välimatkan merkitys häviää. Voidaan myös selvitellä, tekeekö jokin muu lauma samaa askelta ja ottaa yhteyttä heihin.

Mitä pikaviestintävälineitä sudenpennut ovat käyttäneet? Voiko niissä antaa henkilötietoja? Ovatko ihmiset aina niitä, joita sanovat olevansa?

Lisää vinkki

Lisää liite