Sudenpentu tietää tavallisemmat pikaviestintävälineet.

Valikko

Tutustun erilaisiin pikaviestintävälineisiin.


Tavoite:

Sudenpentu tietää tavallisemmat pikaviestintävälineet.

Kuvaus:

Lauma tutustuu erilaisiin pikaviestintävälineisiin. Lauma käy läpi, millaisia eri pikaviestintävälineitä on olemassa. Samalla on hyvä keskustella myös turvallisuusasioista.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Turvallisuus Viestintä Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela toimii asinatuntijana, ohjaa ja neuvoo. Nokkapentu jakaa akelan ohjeita.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Media

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma harjoittelee pikaviestintää ottamalla kahdella koneella yhteyttä esimerkiksi WhatsApp:in tai Skypen kautta toisiinsa. Otetaan yhteyttä myös kauempana olevaan partiolaiseen, esimerkiksi lippukunnanjohtajaan tai ulkomailla asuvaan partiotuttuun. Näin huomataan, että välimatkan merkitys häviää. Voidaan myös selvitellä, tekeekö jokin muu lauma samaa askelta ja ottaa yhteyttä heihin.

Sudenpennut kuvittelevat, että että he ovat liittymässä sosiaalisen median palveluun. Sen sijaan, että jaettaisiin kuva itsestä, piirretään avatar. Kuvat kiinnitetään eri paikkoihin kololla. Akela huutaa laumanjäsenten nimiä ja kaikkien pitää mennä sen kuvan luo, jonka uskovat edustavan kyseistä henkilöä. Lähde: WAGGGS

Mitä pikaviestintävälineitä sudenpennut ovat käyttäneet? Voiko niissä antaa henkilötietoja? Ovatko ihmiset aina niitä, joita sanovat olevansa?

Lisää vinkki

Liite