Sudenpentu tutustuu uuteen ikäiselleen soveltuvaan verkkopalveluun.

Valikko

Tutustun sudenpentuikäisille tarjottuun verkkopalveluun


Tavoite:

Sudenpentu tutustuu uuteen ikäiselleen soveltuvaan verkkopalveluun.

Kuvaus:

Lauma tutustuu sudenpentuikäisille tarkoitettuihin verkkopalveluihin, esimerkiksi erilaisiin peli- tai opetussivustoihin. Lauma keskustelee turvallisesta internetin käytöstä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kololla Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Medialuku Turvallisuus
Kesto 15 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela toimii asiantutijana, ohjaa ja neuvoo. Akela tarkistaa vanhemmilta, mitä tietokoneen käyttöön liittyviä sääntöjä on kotona. Nokkapentu jakaa akelan antamia ohjeita ja materiaalia.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Media

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma voi tutustua esimerkiksi Helsingin Sanomien  julkaisemiin lasten uutisiin, jotka ovat suunnattu juuri alakouluikäisille.

Lauma tutustuu MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen. Osoitteessa www.nuortennetti.fi esitellään nuorille suunnattuja palveluja. Sieltä löytyy myös ohjeistus lasten ja nuorten auttavaan puhelimeen. Sivusto ei sinällään sovi pienille lapsille, mutta akelan tärkeä tehtävä on esitellä puhelinnumero ja chat-sivusto, joilta sudenpentuikäinenkin lapsi voi tarvittaessa saada apua.

Lauma tutustuu sudenpentujen lempisivuihin. Mitä sivuilla voi tehdä? Miksi sudenpennut pitävät niistä? Tehdään taulukko erilaisista sivuista: some, musiikki- ja elokuvasivustot, pelisivustot, opetussivustot… Vierailaan muutamalla sivulla. Tarvikkeet: tietokone/tabletti/älypuhelin jossa on nettiyhteys

Netistä on tullut iso osa elämästämme. Tehdään lista siitä, miten netti vaikuttaa sudenpentujen elämään. Listataan sekä myönteisiä että kielteisiä vaikutuksia. Lauma vierailee eniten käytetyillä ja parhailla sivuilla. Tarvikkeet: tietokone/tabletti/älypuhelin jossa on nettiyhteys

Lisää vinkki

Liite