Sudenpentu osaa erottaa mainoksen muusta mediamateriaalista.

Valikko

Vertailen mainoksia ja keskustelen niiden sisällöstä


Tavoite:

Sudenpentu osaa erottaa mainoksen muusta mediamateriaalista.

Kuvaus:

Sudenpentu katselee erilaisia mainoksia ja pohtiii niiden sisältöä. Sudenpentu tekee omia mainoksia.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona
Taitoalueet Arjen taidot Luovuus Medialuku
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Akela toimii asiantuntijana, ohjaa ja neuvoo. Nokkapentu jakaa materiaalia ja akelan antamia tehtäviä muille sudenpennuille.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Media

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kaikki maailman lapset eivät saa käydä koulua. Lauma tekee mainoksen, jonka mukaan kaikkien pitäisi saada käydä koulua. Mainos voidaan toteuttaa tv-mainoksena tai julisteena. Ennen mainoksen tekemisen aloittamista, sudenpentujen on hyvä pohtia seuraavia kysymyksiä: Mikä on lauman viesti? Mitä argumentteja asian puolesta on? Mikä on mainoksen kohderyhmä? Kiinnostavatko argumentit heitä? Kuinka lauma voi tehdä viestinsä vahvemmaksi? Lähde: WAGGGS, Muistelemispäivä 2016

Tämä toteutustapa sopii hyvin, jos lauma tekee jäljen juuri ennen vaaleja. Johtaja voi tuoda kokouksiin kaupungilla jaettuja lehtisiä tai sanomalehden, jossa vaalimainoksia on. Lauma valitsee esimerkiksi kuusi vaalimainoslappua, joita lauma käy läpi yhdessä. Sudenpennut laittavat laput järjestykseen esimerkiksi seuraavilla kriteereillä: Mikä mainos on hienoin? Kuka lappusten ehdokkaista vaikuttaa mukavalta tyypiltä? Kuka vaikuttaa siltä, että olisi aikaansaava kunnanvaltuutettu? Jos saisin äänestää äänestää, kenet valitsisin? Millä perusteella tekisin valinnan? Lopuksi lauma voi pohtia, miten sudenpentujen tuntemat aikuiset valitsevat, ketä äänestävät. Tässä yhteydessä sudenpennuille kannattaa kertoa, ettei ole hyvän tavan mukaista jankata aikuiselta, ketä hän on äänestänyt, vaikka kohteliaasti voikin kysyä. Akela voi samalla kertoa, mikä on vaalisalaisuus.

Lisää vinkki

Liite