Sudenpentu tietää mikä muistelemispäivä on ja miksi sitä vietetään.

Valikko

Tiedän mikä muistelemispäivä on ja osallistun muistelemispäiväjuhlaan


Tavoite:

Sudenpentu tietää mikä muistelemispäivä on ja miksi sitä vietetään.

Kuvaus:

Sudenpentu osallistuu muistelimispäivän viettoon lippukunnan tai lauman perinteiden mukaisesti.
Muistelemispäivänä juhlitaan partioystävyyttä, lisätään tietoisuutta maailman epäoikeudenmukaisuudesta ja kerätään varoja köyhempien maiden partiotoimintaa varten. Muistelemispäivää vietetään 22.2. joka vuosi. Muistelemispäivä on partioliikkeen perustajan Lordi Robert Baden-Powellin ja hänen puolisonsa Lady Olave Baden-Powellin, partiotyttöjen ylijohtajan, yhteinen syntymäpäivä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Muu
Taitoalueet Kansainvälisyys Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on tutustuttaa sudenpentu lippukunnan muistelemispäiväperinteeseen. Jos lippukunnalle ei ole perinteisiä tapoja, on niitä hyvä kehitellä esimerkiksi yhdessä muiden akeloiden kanssa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partioperinne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Erilainen tapa viettää Muistelemispäivää on järjestää Muistelemispäivän aamiainen. Aamiaista tarjotaan kololla klo 7-9 ja lippukuntalaiset voivat tulla syömään aamiaista heille sopivaan aikaan ennen kouluun menemistä. Lähde: Norges speiderforbund

Lauma järjestää oman juhlan, jossa perehdytään kansainvälisyyteen tai partion historiaan. Lauma kutsuu vieraaksi toisen lauman joko omasta tai naapurilippukunnasta. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi varjoteatteriesityksenä B-P:n vaiheita, lauluja ystävyydestä tai varojen kerääminen vaikeissa oloissa tapahtuvan partiotoiminnan tukemiseksi.

Partiotyttöjen maailmanjärjestöllä eli WAGGGS:lla on oma kehitysyhteistyörahastonsa, Muistelemispäivärahasto eli Thinking Day Fund, joka on perustettu vuonna 1932. WAGGGS kerää vuosittain eri kohteisiin varoja. Teemaan liittyvää materiaalia löytyy vuosittain WAGGGS:n Thinking Day –sivustolta englanniksi. Sieltä löytyy myös sudenpennuille sopivia aktiviteetteja. Sivustolla on myös edellisten vuosien aktiviteetit näkyvissä, joten niitäkin voi hyödyntää lauman toiminnassa.

Muistelemispäivä on yksi vuoden tärkeimmistä partiopyhistä. Osalla lippukunnista on muistelemispäväjuhlaan pitkät perinteet, mutta monessa lippukunnassa päivä ei näy ollenkaan. Sudenpentulauma tai koko lippukuntayhdessä voi järjestää muistelemispäivän juhlan esimerkiksi seuraavan ohjelman ympärille: Tervetuliaissanat (tarpojat) Samoajat esittelevät vuoden teemaa. Sudenpentujen lauluesitys Vanhemman partiolaisen muistot menneistä ajoista Kuvaesitys lippukunnan vaeltajien ulkomaanprojektista/lippukunnan kv-matkasta tms. Tietovisa (tarpojat) Lippukunnan huuto Kahvitarjoilu ja tutustuminen seikkailijoiden julisteisiin.

Lisää vinkki

Liite