Sudenpentu ymmärtää partiolla olevan pitkät perinteet, jotka vaikuttavat vielä tänäkin päivänä.

Valikko

Tutustun entisajan partiointiin


Tavoite:

Sudenpentu ymmärtää partiolla olevan pitkät perinteet, jotka vaikuttavat vielä tänäkin päivänä.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu entisajan partiointiin kuuntelemalla vanhojen partiolaisten kertomuksia tai vanhojen tarinoiden kautta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa Kolo Muu
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on tutustuttaa sudenpennut entisajan partiointiin ja saada heidät huomaamaan, että partiolla on pitkät perinteet.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partioperinne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Partiota B-P:n tapaan. Akela lukee B-P:n Partiopojan kirjasta otteita. Sudenpennut testaavat käytännössä erilaisia B-P:n ohjeistamia tehtäviä. Osa niistä sopii hyvin tähänkin päivään, osa puolestaan on vanhentunut. Akelan tehtävänä on selventää sudenpennuille, kuinka vanhoista asioista oikein on kysymys.

Akela pyytää paikalle lippukunnan vanhimpia kertomaan ajasta vieraan nuoruudessa. Jos lippukunta on kovin nuori, voidaan paikalle pyytää joku lähilippukunnan jäsen. Vieras voi esimerkiksi kertoa, millaisia retkiä hänen nuoruudessaan on ollut tai millaisia koko lippukunnan tapahtumia. Vieras saattaa myös osata kertoa, mistä jotkut tämän päivän tavat ovat saaneet alkunsa.

Lauma vierailee Partiomuseossa tai tutustuu lippukunnan omista varastoista löytyviin lippukunnan historiallisiin esineisiin. Jos Turussa sijaitseva Partiomuseo on turhan pitkän matkan päässä, on museolla varsin hyvät nettisivut.

Lauma tutustuu entisajan kolkka- tai tonttutapoihin.Akela voi pyytää esimerkiksi jonku entinen kolkan tai tontun kertomaan vanhoista ajoista. Lauma voi myös tehdä jonkun vanhoissa ohjelmissa olleen suorituksen, kuten kengänkiillotuksen, huivin pesun ja silityksen, sukan parsimisen tai sitten jonkun työn vieraan johdolla.

Lisää vinkki

Liite