Sudenpentu tuntee partion perinteitä ja kehittää tarkkaavaisuuttaan.

Valikko

Tutustun Kimin tarinaan ja teen laumani kanssa Kimin kokeita


Tavoite:

Sudenpentu tuntee partion perinteitä ja kehittää tarkkaavaisuuttaan.

Kuvaus:

Akela lukee sudenpennuille Kimin tarinan. Tarina löytyy esimerkiksi Partiowikistä. Lauma kokeilee yhdessä erilaisia Kimin kokeita. Kimin koe testaa huomiokykyä, tarkkaavaisuutta, eri aistien käyttöä ja muistia.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Kolo Muu
Taitoalueet Arjen taidot Partiokulttuuri
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on tutustuttaa sudenpennut partioperinteeseen. Akela kertoo sudenpennuille Kimin tarinan ja kannustaa heitä kokeilemaan omia taitojaan Kimin kokeissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partioperinne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma-Kim. Lauma on pihalla. Yksi leikkijöistä valitaan Kim-leikin selvittäjäksi. Hän kääntyy silmansä peittäen seinää tai puun runkoa vasten. Sillä aikaa yksi pennuista poistuu piiloon. Selvittäjän tehtävänä on nimetä kuka poistui.

Ääni-Kim. Sudenpennut hiljenevät kuuntelemaan. Akela tekee erilaisia ääniä tietyssä järjestyksessä. Sudenpentujen tehtävänä on tunnistaa ja muistaa, missä järjestyksessä ja mitä ääniä tilassa kuului.

Haju-Kim. Johtaja on laittanut pieniin samanlaisiin purkkeihin eri hajuja. Sudenpentujen tehtävänä on haistella mitä hajuja purkeissa on. Sen jälkeen yksi hajuista poistetaan ja pentujen tehtävänä on selvittää, mikä haju puuttuu. Saman asian voi testata myös makujen kanssa. Akelan tulee huomioida sudenpentujen mahdolliset allergiat.

Tunto-Kim. Kim-leikkiä voidaan myös leikkiä silmät kiinni, jolloin sudenpennut saavat tunnustella aluksi tunnustella kaikki esineet läpi. Esineet voidaan laittaa esimerkiksi kangaskassiin, jotta sudenpennut eivät näe esineitä. Tämän jälkeen yksi esineistä otetaan pois ja seuraavalla tunnustelukierroksella yritetään arvata, mikä esine mahtaa puuttua.

Näkö-Kim. Akela asettaa sudenpentujen eteen joukon esineitä. Ne voivat olla kololta löytyviä tavaroita tai johonkin tiettyyn aiheeseen tai teemaan liittyviä, esimerkiksi partiomerkkejä, kiviä tai karttamerkkejä. Sudenpennut saavat katsoa tavaroita hetken, jonka jälkeen he sulkevat silmänsä. Akela tai yksi sudenpennuista poistaa jonkin esineistä. Muiden sudenpentujen tehtävänä on keksiä mahdollisimman nopeasti, mikä esine puuttuu.

Lisää vinkki

Liite