Sudenpentu tietää partion olevan kansainvälinen liike. Sudenpentu kokee kuuluvansa partiolaisten kansainväliseen joukkoon.

Valikko

Tutustun laumani kanssa muiden maiden partiotapoihin


Tavoite:

Sudenpentu tietää partion olevan kansainvälinen liike. Sudenpentu kokee kuuluvansa partiolaisten kansainväliseen joukkoon.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu muihin kuin suomalaisiin partiotapoihin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa Kolo Muu
Taitoalueet Kansainvälisyys Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on tutustuttaa sudenpennut kansainväliseen partiotoimintaan. Hänen tehtävänsä on mahdollistaa, että sudenpennut saavat kysyä mieltä askarruttavia asoita.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partioperinne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut harjoittelevat tanskalaisia partiohuutoja. B, R, A siger [bra]. V, O siger [vo]. siger [bra], siger [vo], siger bravo. B, R, A siger [bra]. V, O siger [vo]. siger [bra], siger [vo], siger koldskål, Hu hej æblegrød Lähde: DDS

Sudenpennut tutustuvat nepalilaiseen partiotoimintaan ja etsivät samankaltaisuuksia ja eroavaisuuksia suomalaisen ja nepalilaisen partiotoiminnan väliltä. Samalla lauma tutustuu Suomen ja Nepalin partiolaisten välisiin yhteistyöhankkeisiin. Sudenpennut tutkivat eroja ja yhtäläisyyksiä esimerkiksi vertailemalla keskenään aktiviteetteja, partioasuja tai partiolupausta. Lauma voi käyttää mitä tahansa ilmaisun keinoa –näytellä, piirtää, kirjoittaa... Akela huolehtii, että pohdinta pysyy tasa-arvoisena eikä lauma vertaile maiden partiotoiminnan paremmuutta. Akela voi käyttää apuna esimerkiksi seuraavia videoita Nepalin partiolaisten leireiltä: https://www.youtube.com/watch?v=ld8dziEaKus ja https://www.youtube.com/watch?v=vtFmqRVd3a4 (viitattu 8.7.2018)

Lauma tutkii kuvia eri maiden partiolaisista partioasuissaan. Kuvia löytyy esimerkiksi hakusanalla scout uniform. Sudenpennut valitsevat jonkun itseään kiinnostavan partioasun ja tekevät siitä paperinuken. Omalle nukelle voi tehdä myös useamman partioasun. Lähde: Girlguiding UK

Lauma laulaa partiolauluja eri maista. Lauma voi myös laulaa niitä lauluja, jotka tunnetaan monissa eri partiomaissa. Tällaisia ovat esimerkiksi Tää ystävyys ei raukene ja Puolalainen nuotiolaulu.

Yhdysvaltalaiset tyttöpartiolaiset myyvät keksejä. Lauma leipoo keksejä ja myy niitä esimerkiksi lippukunnan myyjäisissä. Lähde: Girlguiding UK

Lauma hankkii akelan johdolla kirjeenvaihtokaverin toisesta maasta. Ulkomaalaisen lauman kanssa voidaan vaihtaa kuulumisten lisäksi esimerkiksi reseptejä, musiikkivinkkejä ja kuvia.

Lauma osallistuu partion kehitysyhteistyöhankkeisiin. Suomen partiolaisilla ja piireillä on käynnissä kehitysyhteistyöhankkeita, joihin sisältyy materiaalia kohdemaista. Akela tutustuu tuohon materiaaliin ja kokoaa sen avulla partiokerran sudenpennuille.

Akela pyytää laumailtaan vieraaksi partiolaisen, joka joko on ulkomaalainen tai joka on osallistunut partiotapahtumaan ulkomailla, esimerkiksi jamboreella. Vieras voi kertoa kokemuksiaan ja näyttää kuvia tapahtumasta tai maan partiotavoista.

Lisää vinkki

Liite