Sudenpentu tietää millainen on sudenpennun partioasu ja mitä merkkejä siihen kuuluu.

Valikko

Tutustun partiopukeutumiseen ja opin tunnistamaan sudenpennun partiomerkit


Tavoite:

Sudenpentu tietää millainen on sudenpennun partioasu ja mitä merkkejä siihen kuuluu.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu sudenpennun partioasuun. Hän tuntee tilanteita, joissa partioasua kuuluu käyttää. Sudenpentu opettelee tunnistamaan yleisimpiä partioasun merkkejä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela ohjaa sudenpennun asuun tutustumista. Hän huolehtii, että jokainen pääsee vastaamaan ja kokeilemaan. Akela valitsee aktiviteetin toteutustavat ja hankkii välineet niihin. Johtajan tehtävänä on toimia esimerkkinä partiopuvun käyttämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partioperinne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Väritettävät sudenpentujen jälkimerkit. Akela tulostaa sudenpentujen jälkimerkeistä mustavalkoiset versiot. Sudenpennut värittävät nämä merkit kirjan mallien mukaan ja opettelevat samalla tunnistamaan niitä. Sudenpennut liimaavat valmiit merkit kartongille ja pelaavat niiden kanssa vaikka muistipeliä.

Lauma leikkii Kimin leikkiä sudenpentuikäkauden merkeillä ja tunnuksilla. Kimin leikissä tavarat levitetään pöydälle ja niitä saa katsoa hetken aikaan. Muiden peittäessä silmänsä yksi leikkijöistä ottaa yhden tavaroista pois pöydältä. Muiden tehtävänä on keksiä, mikä tavara puuttuu. Mukaan leikkiin kannattaa ottaa merkken lisäksi esimerkiksi partiohuivi, lippukunnan huivimerkki, väiski ja partiovyö, jotta myös ne tulevat pennuille tutuksi.

Mikä pielessä? Yksi sudenpennuista pukeutuu partioasuun siten, että partioasussa on jotakin pielessä. Paita voi olla nurinperin, merkit väärillä paikoilla tai hänelle voi olla seuraaviin ikäkausiin kuuluvia tunnuksia asussaan. Muiden sudenpentujen tehtävänä on keksiä, mikä asussa on pielessä ja korjata asu oikean näköiseksi.

Lauma askartelee kartongista iso sininen sudenpentupaita kokoushuoneen seinälle. Leikataan isosta sinisestä kartongista sudenpentupaita. Tutustutaan sudenpentujen eri merkkeihin esimerkiksi Sudenpennun jäljet -kirjan avulla. Jokainen sudenpentu askartelee ja piirtää jokin sudenpennun merkeistä paperista sudenpentupaitaan. Sudenpennut voivat ottaa mallia kirjassa olevista merkeistä. Sen jälkeen liimataan merkit yhdessä kartonkiseen sudenpentupaitaan. Askarrellaan sudenpentupaitaan myös lippukunnan oma huivi.

Jos lippukunnalle on varastossaan ylimääräinen sudenpennun partiopaita, kannattaa siitä tehdä mallipaita lippukunnan ryhmien käyttöön. Mallipaidan avulla voidaan opetella merkkien oikeita paikkoja. Merkken nimet tulevat tutuiksi, kun sudenpennut kiinnittävät mallipaitaan nimilaput jokaisen merkin kohdalle.

Lisää vinkki

Liite