Sudenpentu tuntee Pyhän Yrjön tarinan ja pääkohdat B-P:n tarinasta. Hän tutustuu partioaatteeseen tarinoiden avulla.

Valikko

Tutustun Pyhän Yrjön ja B-P:n tarinaan


Tavoite:

Sudenpentu tuntee Pyhän Yrjön tarinan ja pääkohdat B-P:n tarinasta. Hän tutustuu partioaatteeseen tarinoiden avulla.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu toiminnallisesti Pyhän Yrjön tarinaan ja B-P:n tarinan pääkohtiin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Tarinat ovat sudenpennuille tärkeitä. Tavoite aktiviteetissa on, että jokainen sudenpentu tuntee Pyhän Yrjön ja B-P:n tarinat. Tunteminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sudenpentu osaa itsekin kertoa tarinan pääpiirteissään ja ymmärtää sen sisällön.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partioperinne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma valmistaa tarinasta näytelmän tai nukketeatteriesityksen. Sudenpennut näyttelevät joko Pyhän Yrjön tai B-P:n tarinan. Akelan tehtävänä on varata paikalle riittävästi roolivaatteita ja muuta rekvisiittaa näytelmien toteuttamiseen. Näytelmät voidaan esittää esimerkiksi vanhempainillassa, leirillä tai lippukunnan juhlassa.

Sudenpennut piirtävät sarjakuvan Pyhän Yrjön tai B-P:n tarinasta. Tarinat voidaan julkaista esimerkiksi lippukunnan lehdessä tai sosiaalisessa mediassa.

Sudenpennut kuvaavat animaation tai videon Pyhän Yrjön tai B-P:n tarinoista. Eri laitteisiin on saatavilla erilaisia ilmaisia ohjelmistoja, joilla videot tai animaatiot on helppo kuvata ja toteuttaa. Valmiit tuotokset voi julkaista esimerkiksi lippukunnan käyttämillä sosiaalisen median kanavilla. Akelan on syytä muistaa pyytää lupa huoltajilta, jos materiaalissa lapset esiintyvät tunnistettavasti.

Lauma voi tutustua tarinoihin joko lukemalla ne iltahiljentymistarinoina, kertomuksina laumaillan aluksi tai esimerkiksi rastireitillä, jonka varrella tekstiä tulee luettavaksi pieni pätkä kerrallaan.

Lisää vinkki

Liite