Sudenpentu osaa ottaa tilanteeseen sopivia valokuvia.

Valikko

Harjoittelen kameran käyttöä


Tavoite:

Sudenpentu osaa ottaa tilanteeseen sopivia valokuvia.

Kuvaus:

Sudenpentu harjoittelee kameran käyttöä ja valokuvien ottamista erilaisista tilanteista.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Luovuus Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjata sudenpentua kameran käytössä kunkin sudenpennun taitojen mukaisesti. Jos laitteen käyttö on sudenpennulle tuttua, akelan kannattaa keskittyä ohjaamaan sudenpentua huomaamaan hyviä ja uusia kuvakulmia sekä ohjata sommittelun tärkeydessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimittaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut päättävät yhdessä useamman kuvausaiheen. Kuvausaiheita voivat olla esimerkiksi partio, eläin, rakennus ja ihminen. Tämän jälkeen sudenpennut jakautuvat pienemmissä ryhmissä ottamaan kuvia. Kun kuvat ovat valmiit, niihin voidaan vielä keksiä kuvatekstit.

Lauma ottaa ryhmäkuvan itsestään. Se miettii ensin sopivan taustan sekä paikat jokaiselle jäsenelleen. Kuvasta teetetään kopiot muistoksi jokaiselle pennulle. Tähän askeleeseen voi yhdistää aktiviteetin rakentelujäljestä ja tehdä kuvalle kehykset.

Valokuvanäyttely. Jokainen sudenpentu ottaa valokuvan haluamastaan aiheesta. Kuvat tulostetaan ja ripustetaan kolon seinälle. Jokainen keksii kuvalleen myös nimen. Valokuvanäyttely saa olla kololla esillä myös muille koloa käyttäville ryhmille.

Sudenpennut harjoittelevat kameran käytön perusteita ja kuvaamista. Kamera otetaan mukaan retkelle ja jokainen kuvaa vuorollaan. Otettuja kuvia voidaan käyttää kuvituksena lauman kirjoittamissa haastatteluissa ja uutisissa.

Lisää vinkki

Liite