Sudenpentu osallistuu lauman historian tallentamiseen.

Valikko

Kirjoitan laumani päiväkirjaa, lokikirjaa tai blogia


Tavoite:

Sudenpentu osallistuu lauman historian tallentamiseen.

Kuvaus:

Sudenpentu kirjoittaa oman tekstin lauman päiväkirjaan, lokikirjaan tai blogiin. Teksti voi kuvata esimerkiksi sitä, mitä koloillassa tai retkellä tehtiin. Jos laumalla ei ole yhteistä kirjoituspaikkaa, voi sudenpentu kirjoittaa kirjeen jollekulle itselleen merkitykselliselle henkilölle.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: arjen-taidot luovuus Partiokulttuuri Viestintä
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: osaaminen-ja-ongelmanratkaisu yhteisoon-kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela auttaa tarvittaessa kirjoittamisessa ja tekstin aiheiden ideoinnissa. Akela muistuttaa sudenpentuja kirjoittamaan myös siitä mitä he ovat oppineet, ei pelkästään tapaamisen aikana tehdyistä asioista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimittaja

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Lauma kirjoittaa yhteisen kirjeen tai jokainen sudenpentu kirjoittaa omansa. Kirje voidaan osoittaa esimerkiksi isovanhemmille, toiselle laumalle, presidentille tai kaupunginjohtajalle. Siinä voidaan esitellä laumaa, ottaa kantaa johonkin asiaan tai kiittää. Ennen kirjoittamista on hyvä miettiä, miten kirje aloitetaan ja lopetetaan kohteliaasti, miten osoite kirjoitetaan ja miksi kirjekuoreen laitetaan lähettäjän yhteystiedot.

Lauma aloittaa blogin pitämisen. Blogiin voidaan liittää kuvia ja tekstejä koloilloista ja retkiltä. Jokainen saa vuorollaan kuvata ja kirjoittaa, tai päivitys voidaan tehdä yhdessä koloillan päätteeksi.

Lauma kirjoittaa päiväkrjaa yhdessä koloillan lopuksi. Päiväkirjan kirjoittamista voi myös kierrättää. Jokainen saa viedä vuorollaan päiväkirjan kotiin ja kirjoittaa kokouksen tapahtumista.

Lisää vinkki

Lisää liite