Sudenpentu tutustuu lehden tekemiseen. Sudenpentu osallistuu oman lippukuntansa historian tallentamiseen ja tuottamiseen.

Valikko

Teemme laumalle oman lehden


Tavoite:

Sudenpentu tutustuu lehden tekemiseen. Sudenpentu osallistuu oman lippukuntansa historian tallentamiseen ja tuottamiseen.

Kuvaus:

Lauma tekee oman lehden. Lehti voi koostua erilaisista uutisista, jutuista, tehtäväsivuista, haastatteluista ja niin edelleen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Vierailukohteessa
Taitoalueet Luovuus Partiokulttuuri Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Akela ohjaa sudenpentuja lehden suunnittelussa. Hän huolehtii siitä, että jokainen sudenpentu pääsee mukaan tekemään lehteä ja jokaisen mielipidettä kuunnellaan. Akela auttaa lehden teknisessä toteutuksessa ja keksii sopivan julkaisukanavan lehdelle (esimerkiksi kolon ilmoitustaulu tai jakelu jokaisen sudenpennun kotiin).

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimittaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Laumalehteen voidaan koota erilaisia sudenpentujen Toimitta-jäljen aikana kirjoittamia juttuja. Se sopii hyvin myös lauman retkellä toteutettavaksi.

Lehden sisältö voi koostua esimerkiksi oman lauman esittelystä tai jonkin vierailun tai tapahtuman kuvauksesta. Päiväkirjan pitäminen tapahtuman aikana auttaa palauttamaan asioita jälkeenpäin helpommin mieleen. Lehdessä voi myös olla sudenpentu-, puuha- tai tehtäväsivuja. Mukaan voi liittää haastatteluja esimerkiksi lippukunnanjohtajasta tai naapurilauman sudenpennusta. Myös kuvat ja kuvareportaasit sopivat hyvin laumalehteen.

Lauma tekee puuhalehden. Sudenpentu saa käyttää nokkeluuttaan keksiessään erilaisia puuhatehtäviä. Lauma suunnittelee erilaisia puuhatehtäviä. Sudenpennut keksivät itse esimerkiksi ristikoita, väritystehtäviä, sokkeloita ja salakirjoitustehtäviä. Tehtävät voidaan koostaa puuhalehdeksi ja antakaa toiselle laumalle ratkottavaksi.

Lauman omasta lehdestä saa aidon sanomalehden näköisen tällä sovelluksella: https://www.fodey.com/generators/newspaper/snippet.asp

Lisää vinkki

Liite