Sudenpentu osaa kysyä kysymyksiä haastateltavilta.

Valikko

Teen gallupin tai haastattelun


Tavoite:

Sudenpentu osaa kysyä kysymyksiä haastateltavilta.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu lehden tekemiseen. Hän tutustuu gallupin ja haastattelun käsitteisiin sekä tekee kyselyitä tai haastatteluja lauman tai lippukuntatovereiden kesken. Gallupit tai haastattelut voidaan julkaista esimerkiksi lauman lehdessä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Luovuus Viestintä Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Akela auttaa sudenpentuja selvittämään, mitä käsitteet gallup ja haastattelu tarkoittavat. Hän ohjaa sudenpentuja keksimään hyviä kysymyksiä ja auttaa haastateltavien löytämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Toimittaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut jakautuvat pienempiin ryhmiin. Jokainen ryhmä valitsee itselleen aiheen, jota haluaa tutkia. Tutkimuskysymykset voivat olla sellaisia, joissa on tarkoitus selvittää ihmisten mielipide asiaan. Tällainen kysymys voi olla esimerkiksi tulevan leirin ohjelma tai koloillan sisältö. Sudenpennut keräävät vastauksia haluamaansa kysymykseen. Saatuaan mielestään sopivan kokoisen aineiston, he muokkaavat sen tekstiksi. Valmis teksti toimitetaan joko lippukunnan julkaisuun tai esimerkiksi lauman- tai tulevan retken johtajalle.

Lauma jakautuu pentueisiin. Jokainen pentue tekee yksinkertaisen gallupin. Ensin pentue miettii sopivia kysymyksiä. Hyviä kysymyksiä ovat esimerkiksi lempiväri tai suosikkiretkiruoka. Gallup-kysymykset voidaan esittää lauman tai lippukunnan tapahtumaan osallistuvien kesken, tai pentue voi pysäyttää ohikulkijoita ja tiedustella mielipiteitä heiltä. Gallupista kootaan juttu lauman tai lippukunnan lehteen.

Sudenpennut jakautuvat pareihin. Jokainen pari suunnittelee etukäteen, ketä he haluavat haastatella. Akela auttaa sopimaan haastatteluajankohdan. Sudenpennut valmistelevat etukäteen haastateltavalle kysymyksiä. Haastatella voi esimerkiksi lippukunnan johtajia retkellä tai paikkakunnan ajankohtaisia ihmisiä heidän harrastuksistaan. Haastattelun voi julkaista esimerkiksi lauman tai lippukunnan lehdessä.

Akela tuo laumailtaan mukaan jonkin lehden, josta löytyy sekä haastattelu että gallup. Sudenpentujen tehtävänä on löytää nämä lehden osat. Kun tekstit on löydetty, sudenpennut selittävät toisilleen, mitä haastattelu ja gallup ovat ja miten ne eroavat lehden muista teksteistä. Akela auttaa tarvittaessa.

Lisää vinkki

Liite